O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu v tednu, ki prihaja, prinaša koncerta Prifarskih muzikantov ter Lare Janković in Quarteta

Prireditve za vso družino tudi v tednu, ki prihaja

Celje, 1. avgust 2011, Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 v tem tednu prinaša koncerta Prifarskih muzikantov na Starem gradu Celje in Lare Janković, ki bo skupaj s Quartetom koncertirala na odprtem prizorišču pri Vodnem stolpu. Do konca tedna se bo tako v Celju ponovno zvrstila kopica raznolikih prireditev primernih za vso družino.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju). Več o dogajanju na www.celeia.info ter v brezplačnih programskih knjižicah, ki so na voljo v TIC Celje in TIC Stari grad Celje.

V ponedeljek, 1. avgusta bodo od 18.00 do 19.00 na Mestni plaži ob Savinjskem nabrežju (v primeru slabega vremena prireditev odpade) potekale brezplačne Otroške urice. V torek, 2. avgusta se lahko med 18.00 do 19.00 obiskovalci v Mestnem parku udeležijo brezplačne Joge v parku, ob 18.00 pa si lahko otroci na Mestni plaži (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) v okviru projekta Lutke vabijo na plažo ogledajo brezplačno lutkovno predstavo Najboljši ciganski muzikant, ki pripoveduje zgodbo o dečku z zanimivim imenom Muzikant. V sredo, 3. avgusta lahko otroci med 10.00 in 12.00 v Knjižnici pri Mišku Knjižku na Muzejskem trgu obiščejo brezplačne ustvarjalne in zabavne dogodivščine. V sredo, 3. avgusta se v Celju obeta zares pestro prireditveno dogajanje, saj lahko ob 18.00 na Mestni plaži obiskovalci obiščejo Minutko za zdravje kjer člani Kluba Pinati izmerijo maščobo, naredijo wellness analizo telesa in obiskovalce povabijo na popoldansko telovadbo in vse to brezplačno. Ob 19.00 pa, prav tako na Mestni plaži (v primeru slabega vremena v Gostilnici Špital za prjatle) brezplačno Potopisno predavanje, na katerem zanimivi popotniki predstavljajo bolj in manj oddaljene turistične destinacije. V četrtek, 4. avgusta je od 18.00 naprej Mestna plaža odskočna deska za vse, ki uživajo v rolanju, saj se tam odvija zdaj že tradicionalni projekt Radia Fantasy "Fantasy-u se rola". V četrtek, 4. avgusta bo mesto Celje v znamenju pestrega glasbenega dogajanja. Tako se bodo ob 19.30 v Kavarni knjižnice na Muzejskem trgu odvijali Četrtkovi besedno -glasbeni večeri, na Starem gradu Celje pa bodo ob 20.30 v okviru "Veronikinih večerov" koncertirali Prifarski muzikantje, ki s pesmijo in vižami ohranjajo bogastvo slovenskega ljudskega izročila. Cena vstopnice: 10 EUR. Prodaja vstopnic: www.eventim.si, www.mojekarte.si, www.vstopnice.com, City Center Celje, TIC Celje in Fit Media d.o.o. V petek, 5. avgusta ob 19.00 vabljeni na Mestno plažo (v primeru slabega vremena prireditev odpade) na Cocktail party. Dogodki prihajajočega tedna se bodo zaključili v soboto, 6. avgusta ob 20.00 s koncertom Lare Janković, ki bo, skupaj s člani Quarteta, na odprtem prizorišču pri Vodnem stolpu (v primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu) predstavila novo ploščo "Na kožo napisane zgodbe", za katero je besedila s pridihom ruskih romanc, balkanskega melosa in ciganske duše napisal pesnik in publicist Feri Lainšček, uglasbili pa so jih Vitalij Osmačko, Saša Olenjuk in Miloš Simič. Za vse ljubitelje filmskih predstav Kina pod zvezdami, bo tokrat v Lapidariju Pokrajinskega muzeja Celje na ogled film Še eno leto / Another year, komična drama iz leta 2010. V primeru slabega vremena bo projekcija 15 minut kasneje v Mestnem kinu Metropol.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji Lara Janković (iz arhiva umetnice)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si