O-STA

Solar Gard® Specialty Films prehaja v last pomembnega akterja v industriji premazov, skupine Saint-Gobain

SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)-- Podjetji Bekaert in Saint-Gobain sta danes podpisali sporazum o prodaji Specialty Films, Bekaertovega segmenta za premaze, podjetju Performance Plastics Corporation v sedežev v ameriškem Ohiu, ki je del skupine Saint-Gobain. Prodaja vključuje proizvodne obrate v San Diegu, belgijskem Zulteju in kitajskem mestu Suzhou, obrate, ki so v gradnji na Kitajskem, ter vse prodajne in storitvene centre po svetu. Vključeni so tudi vsi zaposleni, trenutno aktivni pri Specialty Films, ki je znan tudi kot Solar Gard Specialty Films.

Solar Gard Specialty Films je eno vodilni podjetij na področju razvoja, izdelave in distribucije premazov za okna ter ostalih specializiranih premazov, ki se uporabljajo v avtomobilski industriji, arhitekturi, fotovoltaiki ter za druge specializirane namene.

Saint-Gobain je eno vodilnih podjetij v vseh segmentih, kjer zagotavlja priložnosti za sinergije, ki bodo okrepile Solar Gardov vodilni položaj, posebej v arhitekturi in na trgu energije, kjer obe podjetji delujeta v smeri bolj trajnostne prihodnosti, tako da razvijata energetsko učinkovite izdelke in rešitve za strokovnjake in skupnosti po vsem svetu.

Bekaert je Specialty Films kupil leta 2001 in ga s pomočjo sedanje uprave razvil v eno vodilnih svetovnih podjetij na svojem področju. Čeprav je podjetje še naprej uspešno raslo, so se tehnološke sinergije znotraj okvirov podjetja Bekaert sčasoma izkazale za omejene. Nadaljnjo rast podjetja Solar Gard je tako moč najbolje zagotoviti znotraj skupine Saint-Gobain, ki je prepoznala pomembne proizvodne in tržne sinergije za Solar Gard v navezavi s svojim segmentom za inovativne materiale (specializirana plastika in gladko steklo).

Sporazum mora še skozi običajne formalne postopke. Bekaert in Saint-Gobain pričakujeta, da bo dokončno sklenjen tekom leta 2011. Medtem ko je končne transakcijske in druge stroške potrebno še določiti, Bekaert pričakuje kapitalski priliv v višini 10 milijonov evrov in znižanje svoje konsolidiranega neto dolga za približno 80 milijonov evrov.

O podjetju Solar Gard Specialty Films

Solar Gard (www.solargard.com) skrbi za prijaznejše življenje z izdelki, ki ščitijo, ohranjajo in obnavljajo. Solar Grand je okoljsko odgovornost postavil za enega svojih temeljnih ciljev in pridobil okoljevarstveni certifikat Environmental Product Declaration, s čimer je dokazal, da so njegovi arhitekturni premazi za sončno zaščito za okna brez vsebnosti ogljika ter zmanjšujejo emisije toplogrednih plinov. Izdelki Solar Gard se izdelujejo že več kot 30 let in so pod znamkami Solar Gard®, Panorama®, Quantum® in Solar Gard Armorcoat® na voljo v več kot 90 državah.

O podjetju Saint-Gobain

Saint-Gobain je prisoten v 64 državah in je s skoraj 190.000 zaposlenimi eno vodilni svetovnih podjetij, ko gre za proizvodnjo, oblikovanje in distribucijo gradbenih materialov na področju bivanja. Zagotavlja inovativne rešitve za izzive rasti, energetske varčnosti in varovanja okolja. Saint-Gobain Performance Plastics, vodilno svetovno podjetje na področju specializirane plastike, ima sedež v Aurori, v Ohiu (ZDA). V 15 državah ima 4.400 zaposlenih. Med njegove izdelke spadajo premazi, pene, premazani materiali, zlitine, tesnila in tekočinski sistemi. Več informacij je na voljo na spletnih straneh www.saint-gobain.com in www.plastics.saint-gobain.com.

O podjetju Bekaert

Bekaert (www.bekaert.com) je eno vodilnih svetovnih podjetij na področju naprednih rešitev, zasnovanih na preoblikovanju kovin in premazih, in največjih neodvisni svetovni proizvajalec izdelkov iz jeklene žice. Bekaert (Euronext Brussels: BEKB) je globalno prisotno podjetje s sedežem v Belgiji in ima 28.000 zaposlenih. Bekaert je aktiven v 120 državah, zasleduje dobičkonosno rast v vseh svojih aktivnostih in je leta 2010 zabeležil skupno prodajo v višini 4,5 milijarde evrov.

Kontakti

Za podjetje Solar Gard

Colleen Sheehan, 978-499-9250 x 242

solargard@matternow.com

@WindowFilmInfo

Vir: Solar Gard