O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 bo svoj vrhunec doseglo z dvodnevno srednjeveško prireditvijo na Starem gradu Celje

Celje, 17. avgust 2011

dežela celjska vabi ...

Petek, 26. avgusta 2011, od 13.00 Srednjeveška prireditev se bliža

Sobota, 27. avgust 2011, od 13.00 do 21.00, Osrednja prireditev

Generalni pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu 2011: Mestna občina Celje

Pokrovitelji Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: CMC Celje d.d., Simbio - Družba za ravnanje z odpadki, Banka Celje, VOC Celje d.d.d, Izletnik Celje, Zavarovalnica Triglav in Adriatic Slovenica.

Medijska pokrovitelj prireditve: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 ter dvodnevne srednjeveške prireditve na Starem gradu Celje) ter Novi Tednik in Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj Poletja v Celju, knežjem mestu 2011 v tiskanem mediju)

V primeru slabega vremena: V primeru slabega vremena bo OSREDNJA sobotna prireditev izvedena v petek, 26. avgusta 2011.

O prireditvi:

Zavod Celeia Celje, nosilec projekta Poletje v Celju - knežjem mestu 2011 organizira v petek, 26. avgusta, od 13.00 in v soboto, 27. avgusta, od 13.00 do 21.00, na Starem gradu Celje prireditev z naslovom "dežela celjska vabi..."

Prireditev, ki nastaja v organizaciji Zavoda Celeia Celje, je namenjena obujanju tradicije srednjeveškega življenja. V letošnjem letu izjemno dinamična programska ponudba že v petek, 26. avgusta 2011.

Gostinska ponudba: TRC, d.o.o Celje - Celjska koča

Vstop na petkovo prireditev: 2 EUR - cena dnevnega vstopa na Stari grad Celje

Vstopnice za sobotno prireditev so na voljo v predprodaji od 16.8. 2010

Cena vstopnice, ki vključuje brezplačni prevoz na grad : otroci do 6. leta brezplačno, otroci (7-15 let) 2 EUR in odrasli 5 EUR.

Predprodaja vstopnic za sobotno prireditev poteka v TIC Celje, Krekov trg 3 in v TIC Stari grad Celje, na dan prireditve jih bodo lahko obiskovalci kupili na TIC Celje, Krekov trg, od 9.00 do 13.00, na stari avtobusni postaji od 11.00 (železniška postaja) in pred pričetkom prireditve pred vhodom na Stari grad Celje.

Avtobusni prevozi na Stari grad v soboto, 27. 8. 2011 in nazaj bodo brezplačni, vendar le s kupljeno vstopnico za prireditev. Prvi avtobus bo iz stare avtobusne postaje (železniška postaja) odpeljal ob 11.45.

Zapora parkirišča pred Starim gradom Celje v petek, 26. 8. 2011

Parkirišče bo zaprto v petek, 26. 8. 2011, od 10.00 do 21.00

Zapora ceste na Stari grad Celje v soboto, 27. 8. 2011

Cesta na Stari grad bo na dan prireditve, 27. 8. 2011, od 10.00 do 22.00, zaprta za ves promet.

Zapora Pelikanove poti na Stari grad Celje v petek, 26. in v soboto, 27. 8. 2011

Vhod na Stari grad Celje s Pelikanove poti bo na dan petkove in sobotne prireditve zaprt.

Obvestilo obiskovalcem, ki bodo prizorišče obiskali že v petek, 26. 8. 2011

Obiskovalce prosimo, da zaradi zapore parkirišča pred Starim gradom uporabljajo taxi storitve ali se na prizorišče odpravijo peš.

Obiskovalci oblečeni v kostume

Vsi tisti obiskovalci, ki bi želeli vstopiti na prireditev oblečeni v srednjeveški kostum, morajo svojo namero predhodno sporočiti organizatorju prireditve, saj je treba pri oblačilih upoštevati stilno obdobje prireditve - gotiko. V kolikor kostumirani obiskovalci ne opravijo predhodne najave prihoda pri organizatorju, nimajo dovoljena za vstop na prireditev. Vsi tisti kostumirani obiskovalci, ki se bodo predhodno prijavili pri organizatorju, si s tem zagotavljajo prost vstop na prireditev. Prijave prihoda sprejemamo na: tic@celje.si (s priloženo fotografijo

Program prireditve:

Priložen informaciji za javnost kot samostojen pdf dokument, na dan prireditve ga bodo obiskovalci dobili ob vhodu na prizorišče, lahko pa ga že dvignejo na TIC Celje, Krekov trg 3 in na TIC Stari grad Celje.

Dosegljiv tudi na spletni strani www.celeia.info.

Akreditacija novinarjev se pričenja že v tem tednu. Akreditacije se bodo sprejemale po elektronski pošti:tic@celje.si.

Zaradi omejenega dostopa z vozili na prizorišče sobotnega dogajanja prosimo, da pri akreditaciji navajate način vstopa na prireditev (avtobus, osebno vozilo), saj moramo vsem, ki boste na prizorišče dostopali z avtomobilom, priskrbeti dovolilnice. V kolikor boste prišli na prizorišče z osebnim vozilom, navedite ime in priimek oseb v vozilu. Vljudno vas prosimo, da v čim večjem številu koristite avtobusni prevoz, saj je parkirišče pred Starim gradom Celje namenjeno obračanju avtobusov in vstopanju ter izstopanju obiskovalcev,vozilom prve pomoči,vozilom požarne službe, varnostnikom ter rediteljem.

Podrobnejše informacije o prireditvi so obiskovalcem na voljo na spletnih straneh Zavoda Celeia Celje: www.celeia.info kjer so obiskovalcem na voljo vse podrobnejše informacije o dvodnevni srednjeveški prireditvi.

Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo