O-STA

Rezultati mladinskega evropskega prvenstva WMF v mini golfu 2011 v Naturnu, Italija

LCG11176 (SI) (CI) Sreda, 17. avgust 2011

Tirolska/Južna Tirolska/Šport/Mladina/Lokalno/Prireditve

Rezultati mladinskega evropskega prvenstva WMF v mini golfu 2011 v Naturnu, Italija

Utl.: Nemčija je bila okronana za zmagovalko mladinskega evropskega prvenstva svetovne mini golf zveze (WMF) v Naturnu tako v moški kot v ženski kategoriji =

Naturno - Tako v Junior moški kot v Junior ženski kategoriji si je Nemčija stopničke delila z drugouvrščeno Švedsko in tretjo Avstrijo.

Med posamezniki je v match igri Kevin Feuchtl (Avstrija) premagal Robina Hettricha (Nemčija) in osvojil naslov zmagovalca. Kai Lödding (Švica) je bil tretji, Philip Lau (Nemčija) pa četrti. Med ženskami so na stopničke stopile same Nemke, Katharina Benn je osvojila zlato, Anne Bollrich je bila druga in Vanessa Peuker tretja. Annika Dellmann je bila četrta.

V seštevni igri je med moškimi zmagal Gerrit Below (Nemčija), Lorenzo Levis (Italija) je bil drugi in Robin Hettrich (Nemčija) tretji. Med ženskami so bile stopničke ponovno nemške, Vannessa Peuker je bila prva, Annika Dellmann druga in Anne Bollrich tretja.

Mladinsko evropsko prvenstvo v minigolfu se je odvijalo na igrišču SSV Naturno.

Pasi Aho, odgovoren za mladinsko sekcijo WMF, je dejal: "To je bil turnir, ki bo leta in leta ostal v spominu vseh udeležencev. Prijetno vreme, lep prostor, napeti trenutki v vseh kategorijah, neverjetni rezultati, predvsem pa izredno visok in profesionalen nivo organizacijskega komiteja so poskrbeli, da tega dogodka ne bo lahko pozabiti."

"Tokratno evropsko mladinsko prvenstvo se je končalo z zelo prijetno zaključno slovesnostjo in rad bi se iskreno zahvalil vsem, ki so omogočili ta dogodek: sponzorjem, lokalnim in regionalnim oblastem, italijanski mini golf zvezi in nenazadnje tudi osebju in prostovoljcem SSV Naturno, ki sta jih vodila Josef in Stefan Zischg, ki sta resnično prikazala kako skoraj popolno organizirati mini golf dogodek."

Države, ki so nastopile na mladinskem evropskem prvenstvu v mini golfu 2011 so bile Nemčija, Italija, Avstrija, Švica, Švedska, Češka, Slovaška, Rusija, Danska, Finska in Portugalska. Na prvenstvu je tekmovalo 88 igralcev iz enajstih držav.

Uradna stran mladinskega evropskega prvenstva WMF v mini golfu 2011 je http://www.minigolfem2011.com.

Slikovni material je na voljo za brezplačno tiskanje za uredniško uporabo na http://presse.leisuregroup.at/wmf/naturns2011. Več informacij pa lahko najdete na novinarskih straneh naše internetne strani http://www.leisuregroup.at. (Konec)

Za informacije in vprašanja:

World Minigolf Federation

Pasi Aho , vodja mladinske sekcije

Telefon: +49 172 8392963

Elektronska pošta: youthofficer@minigolfsport.com

Willy Bauer, odgovorni za medije

Telefon: +43 676 4484424

Elektronska pošta: mediamanager@minigolfsport.com

leisure communications

Alexander Khaelss-Khaelssberg

Telefon: +43 664 8563001

Elektronska pošta: khaelssberg@leisuregroup.at