O-STA

Ob Šmartinskem jezeru pri Celju se bo 3. in 4. septembra 2011 prvič odvijal Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011

Družabno zabavni vikend z znanimi narodno-zabavnimi ansambli iz Slovenije in v soboto s posebnimi gosti, ansamblom Global Kryner iz Avstrije. Poskrbljeno bo tudi za bogat spremljevalni program.

Ob tej priložnosti je bil predstavljen tudi program Mednarodnega folklornega festivala Od Celja do Žalca

Celje, 23. avgust 2011, Na današnji novinarski konferenci, ki jo je organiziral Zavod Celeia Celje na lokaciji Pušn šank Pr' Tini ob Šmartinskem jezeru, je bil javnosti predstavljen projekt Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011, ki se bo odvijal v soboto, 3. in v nedeljo, 4. septembra 2011 in s katerim Zavod Celeia Celje in Mestna občina Celje ustvarjata tip prireditve, ki bo s svojo vsebinsko podlago ter širino zaznamovala nov trend koncertov na prostem, v smislu celodnevnega druženja z različnimi vzporednimi dejavnostmi.

Vstop na dvodnevno prireditev je prost, obiskovalce bosta na prireditveno lokacijo vozila brezplačna avtobusa. Medijski pokrovitelj: TV Golica. Medijski pokrovitelj v spletnem mediju: Narodnjak.si. Več informacij o prireditvi na www.smartinsko-jezero.com.

Ob tej priložnosti je bil predstavljen tudi Mednarodni folklorni festival Od Celja do Žalca, katerega delček bo z nastopi folklornih skupin iz različnih delov Slovenije predstavljen tudi na nedeljski prireditvi ob Šmartinskem jezeru pri Celju.

V dveh dnevih se bodo na prizorišču zvrstili nastopi priznanih slovenskih narodno-zabavnih ansamblov, ki jih bo v soboto, 3. septembra 2011 popestril tudi nastop skupine Global Kryner iz Avstrije, skupine, ki predstavlja zares unikaten pojav na sodobni glasbeni sceni. Za skupino je namreč značilno, da na podlagi pristne, t.i. "oberkrainer" glasbe, ki jo je v svet najbolj suvereno ponesel naš slovenski rojak, Slavko Avsenik, ustvarja zanimivo fuzijo jazza, popularne glasbe in kvalitetno odigrane Avsenikove skladbe. Global Kryner so ansambel, ki zna navdušiti tudi zahtevno glasbeno publiko, saj zares domiselno združuje moderno s tradicionalnim in tako za narodno-zabavno glasbo navduši tudi poslušalca, ki je bil še pred kratkim prepričan, da takšno združevanje ne more roditi sadov. V nedeljo, 4. septembra, se bodo obiskovalcem predstavile tudi folklorne skupine iz različnih delov Slovenije in sicer s plesi, v katerih se bodo sprehodile iz Prekmurja vse tja do Primorske, da bi na takšen način prikazale etnološke podobnosti in raznolikosti Slovenije. Oba dneva bodo lahko obiskovalci obiskali vrsto spremljajočih dejavnosti, primernih za vse generacije obiskovalcev. Otroci bodo lahko ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah, na kmečki tržnici se bodo ponujali različni pridelki in polizdelki domačega, slovenskega porekla. Člani Ribiške družine Celje bodo kuhali ribji golaž, predstavljali svojo dejavnost, izvajala pa se bo tudi prodaja kart za ribolov. Oba dneva so obiskovalci vabljeni k obisku pravljične vasice Zelen'dol, ki se nahaja ob obrežju Šmartinskega jezera kjer za petek in soboto pripravljajo vrsto zanimivih dogodkov pod skupnim nazivom 5 sobotnih štimung plusov Zelen'dola (najdaljši Šmartinski štrudl, slasten pražen krompir, domače pivo, živalsko čohalnico za otroke in še ter še), na vožnjo z Jezersko kraljico, k obisku čolnarne Muzelj ali pa na sprehod po nabrežju jezera (Več v priponki zgoraj)

Kaj je o prireditvi povedal Marko Zidanšek, pooblaščenec župana Mestne občine Celje

Na Mestni občini Celje smo zelo veseli, da je Zavod Celeia Celje pripravil prireditev, ki bo v zadnjih poletnih dneh popestrila dogajanje v čudovitem naravnem okolju Šmartinskega jezera. Prepričani smo, da bo Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011 dobrodošla dopolnitev poletnega dogajanja v Celju in okolici in želimo si, da bi privabil čim več obiskovalcev. Dejstvo je, da si ljudje želijo zabave in sprostitve, pa tudi pobeg od vsakdanjosti še kako prav pride, tudi če le za dan ali dva ob bližnje jezero. Zagotovo se bo naslednji konec tedna na Šmartinskem jezeru našlo za vsakega nekaj.

Prilagamo tudi sporočilo medijem in programski letak Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011 in seznam sponzorjev Štimung fest-a Šmartinsko jezero Celje 2011 ter program Mednarodnega folklornega festivala Od Celja do Žalca

Več info: Snežana Gabrovec (Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011), Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, mobi:snezana.gabrovec@celje.si ter Mitja Ocvirk (Umetniški direktor Mednarodnega folklornega festivala Od Celja do Žalca, tel.: 041 465 271, e-pošta:mff.ceza@yahoo.com