O-STA

Z dvodnevno srednjeveško prireditvijo Dežela celjska vabi, ki jo je v dveh dnevih obiskala večtisočglava množica obiskovalcev, je Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 doseglo svoj prireditveni vrhunec

V tednu, ki je pred nami, še zadnje prireditve letošnjega poletja

Celje, 29. avgust 2011, Z dvodnevno srednjeveško prireditvijo Dežela celjska vabi, ki se je odvijala v petek, 26. in v soboto, 27. avgusta 2011 na Starem gradu Celje in ki jo je obiskala večtisočglava množica obiskovalcev, je programski sklop prireditev, ki se v Celju odvijajo že od 1. junija 2011, tudi uradno dosegel svoj vrhunec. V petek, 26. avgusta so obiskovalci, za ceno dnevnega vstopa na Stari grad Celje, lahko uživali ob pogledu na priprave na osrednji sobotni srednjeveški dogodek, barantali na tržnici, se preizkušali v ustvarjanju v srednjeveških delavnicah, okušali dobrote srednjeveške kuhinje in si ogledali predstavi Vražji vitezi ter Legenda o Frideriku, ki jo je napisal in režiral Celjan, Miha Alujevič. Obiskovalci osrednje srednjeveške prireditve so lahko v soboto uživali v zares veličastni srednjeveški predstavi, ki je vključevala obleganje gradu, atentat na Hermana II. Celjskega in se, ob vrsti drugih dinamičnih dogodkov (mečevalski in lokostrelski turnir, povitezitev, srednjeveška tržnica, srednjeveške animirane ustvarjalnice, srednjeveška krčma ...) popolnoma predali popotovanju po srednjeveški časovni osi, ki se je končalo z zares spektakularnim ognjenim spektaklom.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju). Več o dogajanju na www.celeia.info ter v brezplačnih programskih knjižicah, ki so na voljo v TIC Celje in TIC Stari grad Celje.

V tednu, ki je pred nami, se izteka programski sklop prireditev Poletja v Celju, knežjem mestu 2011, ki se je v mestu ob Savinji odvijal od 1. junija 2011. V ponedeljek, 29. avgusta med 18.00 in 19.00 vabljeni na Mestno plažo (v primeru slabega vremena prireditev odpade) na obisk brezplačnih Otroških uric. V torek, 30. avgusta ob 18.00 Lutke vabijo na Mestno plažo (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena v nadomestnem terminu) kjer bo z brezplačno lutkovno predstavo gostovalo Škratovo lutkovno gledališče iz Celja. Prav tako v torek, 30. avgusta med 18.00 in 19.00 vabljeni v Mestni park na brezplačno Jogo v parku in ob 21.00 pred Vodni stolp (v primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu) na video projekcijo Besede miru. Poletne prireditve se zaključujejo v sredo, 31. avgusta, ko lahko med 10.00 in 12.00 še zadnjič obiščete brezplačne ustvarjalne in zabavne dogodivščine za šolarje v Knjižnici pri Mišku Knjižku na Muzejskem trgu ali ob 21.00 obiščete prireditveni prostor pri Vodnem stolpu (v primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu) kjer si lahko ogledate projekcijo dokumentarnega filma o delu in življenju Bruna Groeninga.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial:

Utrinek iz srednjeveške prireditve na Starem gradu Celje

Avtor fotografije: Gregor Katič

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.:03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si