O-STA

Nagradni natečaj za najboljšo idejo za aplikacijo NetBox, Android in iPhone/iPad

Ljubljana, 31. avgust - Telekom Slovenije s svojima blagovnima znamkama Mobitel in SiOL ter družba Najdi, informacijske storitve, z blagovno znamko najdi.si sta pokrovitelja nagradnega natečaja OpenLaba za najboljšo idejo za aplikacijo na mobilnih platformah NetBox, Android in iPhone oziroma iPad. Z natečajem želita skupaj z drugimi partnerji v tem projektu spodbuditi mlade, da svoje ideje o možnostih uporabe sodobnih komunikacijskih tehnologij predstavijo javnosti, pri čemer jih čaka nagrada kot motivacija za nadaljnje raziskovalno delo.

Nagradni natečaj se pri NetBoxu nanaša na razvoj na odprtokodni platformi XBMC za prikaz multimedijskih vsebin, pri Androidu za razvoj na odprtokodni platformi za podporo pametnim telefonom in pri iPhonu/iPadu za razvoj na mobilni terminalni opremi proizvajalca Apple. Natečaj velja tudi za aplikacijo za inovativen dostop do vsebin preko katerekoli izmed teh treh platform. Vse podrobnosti o natečaju lahko mladi raziskovalci najdejo na spletni strani www.openlab.si.

K sodelovanju na natečaju so vabljeni osnovnošolci, srednješolci in mladi do dvajsetega leta starosti iz vse Slovenije. Prijavijo se lahko z idejo za aplikacijo ali z aplikacijo samo. Avtorji najboljših idej in aplikacij, ki jih bo izbrala posebna strokovna komisija, bodo lahko svoja dela predstavili v OpenLabu, razglasitev zmagovalca pa bo 5. oktobra. Nagrada za najboljšo aplikacijo za netBox znaša 750 evrov, za Android in iPhone/iPad pa 350 evrov. Pokrovitelji natečaja za najboljše pripravljajo še posebne nagrade.