O-STA

Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011, prvič v zgodovini slovenske narodno zabavne glasbe se je prireditev odvijala na tako velikem odru (16 X 12m).

Dogodek je obiskala desettisočglava množica iz različnih koncev Slovenije

Celje, 5. september 2011, Zavod Celeia Celje in Mestna občina Celje sta skupaj uspešno organizirala prvi Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011, glasbeno družabni vikend z narodno zabavnimi ansambli. V dveh dneh so se, na največjem odru na odprtem prizorišču v zgodovini slovenske narodno zabavne glasbe, zvrstila najbolj zveneča imena. V soboto, 3. septembra: Harmonikarski orkester Pustotnik, Alpski kvintet, Ansambel Franca Miheliča, Jodel Express, Zoran Zorko & band, Ansambel Svetlin, Veseli svatje, Igor in zlati zvoki, Zapeljivke ter kot posebni gostje skupina Global Kryner iz Avstrije. V nedeljo, 4. septembra 2011 so nastopili nastopili: Štirje kovači, Vitezi Celjski, Ansambel Unikat, Zaka' pa ne, Trio Pogladič, Ansambel Petka, Hlapci, Domen z Vižarji, Razigrani muzikanti ter folklorne skupine: KD Celjska folklorna skupina; KUD Grifon, Šempeter v Savinjski dolini; Kamnik ter folklorna skupina Gozdar, Črna na Koroškem. Kot popestritev nedeljskega dogajanja so se predstavili tudi Šentjurski korenjaki, člani ekipe v vlečenju vrvi, ki so v letošnjem letu na državnem prvenstvu v vlečenju vrvi že drugo leto zapored osvojili naslov "najmočnejši slovenski fantje." Prireditev so oba dneva vodili znani obrazi TV Golica. V soboto, 3. septembra sta prireditev vodili Jasmina Kandorfer - Čekeliš popoldan in Maja Oderlap zvečer. V nedeljo, 4. septembra je prireditev popoldan vodila Neža Marolt in zvečer Domen Hren.

Vstop na prireditev je bil oba dneva prost, na prizorišče so vozili tudi brezplačni avtobusi.

Generalni pokrovitelj prireditve je bila Mestna občina Celje. Medijski pokrovitelj je bil TV Golica. Medijski pokrovitelj v spletnem mediju je bil Narodnjak.si.

V priponi posredujemo tudi seznam sponzorjev prireditve.

Oba dneva so se lahko obiskovalci zadrževali tudi na kmečki tržnici, družine z otroci so lahko ustvarjale v ustvarjalnih delavnicah, predstavila se je tudi Ribiška družina Celje, ki je v soboto kuhala krapov golaž, oba dneva pa je intenzivno predstavljala tudi svoje poslanstvo in dejavnost.

Prireditev, ki se je odvijala na največjem odru na odprtem prizorišču v zgodovini slovenske narodno zabavne glasbe, je snemala tudi TV Golica, na njej pa je uživala desettisočglava množica obiskovalcev, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije.

Fotografije posredujemo v prihodnjih dneh.

Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostjo