O-STA

Kaj pravijo strankarski veljaki o o programu subvencij za samozaposlitev

Zavod za zaposlovanje je pričel z izvajanjem programa Subvencij za samozaposlitev in v dneh po objavi novice, da so subvencije za samozaposlitev spet na voljo, so se začela kresati mnenja o smiselnosti in upravičenosti programa. O samem programu Subvencij za samozaposlitev, smo že pisali, tokrat pa smo za mnenje o subvencijah za samozaposlitev prek družabnega omrežja Twitter, povprašali štiri vidne osebnosti naše politike. Odgovore, ki smo jih prejeli si lahko preberete v nadaljevanju.

Štiri pomembne osebe slovenskega političnega prostora smo povprašali kaj menijo o programu Subvencij za samozaposlitev. Pogovor je potekal prek družabnega omrežja omrežja Twitter.

OD: @Data_dooDATApodjetništvo

ZA: @ZaresGregor @katarinakresal @JJansaSDS @ZerjavSLS

VPRAŠANJE: Spoštovani, zanima nas vaše mnenje o programu subvencij za samozaposlitev.

g. Radovan Žerjav na zastavljeno vprašanje odgovarja:

OD: ZerjavSLS SLS

ZA: @Data_doo

"Subvencija za samozaposlitev je dobrodošla spodbuda, vendar izključno kot pomoč države pri dobri poslovni ideji, zato je ključna stvar za uspešnost tega ukrepa temeljita, predvsem pa realna ocena poslovnega načrta, samo tako je samozaposlitev posameznika tudi dolgoročno vzdržna."

30 Aug

g. Gregor Golobič na zastavljeno vprašanje odgovarja:

OD:ZaresGregor Gregor Golobic

ZA: @Data_doo

Ta program ni učinkovit instrument - k podjetništvu nagovarja ljudi brez potrebnih znanj in izkušenj. Visoko statistiko (ni vsebinske analize) postavljajo pod vprašaj primeri,ko samozaposleni kot s.p. delajo v drugih podjetjih. Namesto tega programa bi se bilo po našem mnenju bolj smiselno usmeriti v odpiranje novih delovnih mest v perspektivnih podjetjih.

OD: @Data_dooDATApodjetništvo

ZA: @ZaresGregor

Najlepša hvala za izčrpen odgovor. Počakamo še @JJansaSDS in @katarinakresal

31 Aug

OD: ZaresGregor Gregor Golobic

ZA: @Data_doo

Bolj približen in skrčen kot pa izčrpen - ker je tematika sicer resna.

31 Aug

Odgovorov na zastavljeno vprašanje s strani Katarine Kresal in Janeza Janše do danes žal še nismo prejeli.

Avtor: Bogdana Rejc, DATA