O-STA

Družba Najdi z novo podobo postaja TSmedia

Ljubljana, 19. september 2011 - V Skupini Telekom Slovenije predstavljajo spremembo korporativne podobe hčerinske družbe Najdi, informacijske storitve, d. o. o. Ta bo z jutrišnjim dnem preimenovana v TSmedia, medijske vsebine in storitve, d. o. o. Hkrati bo nekdanji spletni portal siol.net vsebinsko obogaten in v novi preobleki na voljo kot novi digitalni medij Planet Siol.net.

Podjetje TSmedia bo nadaljevalo z aktivnostmi družbe Najdi in bo še naprej zagotavljalo razvoj digitalnih vsebin in storitev ter upravljalo različne medije in informacijske točke v Sloveniji. Svoje delovanje bo nadgradilo in razširilo s še bolj aktivnim nastopom na trgu digitalnih vsebin, saj je glavni namen novega podjetja postati osrednji medij in informacijska točka ter prva izbira uporabnikov, oglaševalcev in ponudnikov digitalnih vsebin in storitev v Sloveniji. Uporabnikom bo na enem mestu nudilo hitre, zanesljive in popolne informacije z različnih področij, od dnevnih novic na PlanetSiol.net do poslovnih referenc na bizi.si, imeniških podatkov na tis.si in številne druge vsebine.

Z novo podobo družbe bo uporabnikom na voljo tudi novi digitalni medij Planet Siol.net. Nova blagovna znamka osrednjega slovenskega digitalnega medija je nastala z združitvijo blagovnih znamk Siol.net in mobilni Planet. Planet Siol.net tako z vsebinsko obogatitvijo, izboljšano uporabniško izkušnjo ter razširitvijo na pet zaslonov predstavlja digitalni medij z največjim dosegom.

Ivica Kranjčević, predsednik uprave Telekoma Slovenije, vidi novost v skupini predvsem kot izjemno priložnost na področju zagotavljanja celovite multimedijske izkušnje, ki bo z inovativnimi rešitvami prispevala k še večji konkurenčnosti in uspešnosti matične družbe Telekoma Slovenije. "Preimenovanje nekdanjega Najdi v TSmedia ter širitev vsebin delovanja družbe je v skladu z letos postavljeno strategijo razvoja Skupine Telekom Slovenije do leta 2015. Z družbo TSmedia bomo potrdili pozicijo največjega in vodilnega slovenskega ponudnika digitalnih vsebin in storitev, ki na ta način postaja mnogo pomembnejši igralec v naši skupini. Razvojna ekipa hčerinske družbe TSmedia se z inovativnimi rešitvami na področju IP-televizije že vrsto let potrjuje kot vodilna na posameznih segmentih v evropskem in svetovnem merilu - ravno pred kratkim je Telekom Slovenije prejel mednarodno priznanje CSI award v kategoriji najboljše IP-tehnologije ali storitev za produkt SiOL BOX, za katerega je aplikativne rešitve razvila TSmedia. Računamo, da bo z novimi vsebinami in monetizacijo digitalnega oglaševanja pomembno vplival na doseganje ambicioznih poslovnih rezultatov, h katerim smo se v strateškem načrtu zavezali kot skupina," je pojasnil odločitev o spremembi.

Vodenje družbe TSmedia bo prevzel dosedanji direktor podjetja Najdi, Rudolf Skobe, ki ima ob spremembi visoko zastavljene cilje: "Konkurenčna prednost družbe TSmedia je predvsem v tem, da lahko zagotovi vsebine na kar petih različnih medijih: računalniku, TV-sprejemniku, mobilniku, tablici in/ali zunanjih digitalnih zaslonih. Skladno z življenjskimi navadami se bomo s takim celovitim pristopom še bolj približali uporabnikom, medtem ko bomo oglaševalcem in drugim ponudnikom digitalnih vsebin zagotavljali zanesljivo partnerstvo in dostop do novih medijev, ki v komunikacijski panogi vedno bolj stopajo v ospredje."

Družba TSmedia, d. o. o., ostaja v 100 % lastniški strukturi Telekoma Slovenije in prevzame upravljanje blagovnih znamk SiOL.net, najdi.si, bizi.si, TIS, mobilni Planet, Planet TV, 1188, dajmedol, ADpartner in dejavnosti uredništva, založništva, razvoja in trženja. S spletnimi mesti dosega dve tretjini vseh spletnih uporabnikov v Sloveniji, s ponudbo informacijskih središč (Telefonski imenik Slovenije, bizi.si, kontaktni center 1188, najdi.si) tvori osrednje informacijske točke. V družbi TSmedia je 230 redno zaposlenih.