O-STA

Cathy Baron Tamraz iz podjetja Business Wire in Warren Buffett sta pozvonila zvonec za odprtje Newyorške borze v čast 50. rojstnemu dnevu Business Wire

30. september, 2011 17:00 UTC

Večstransko, večgeneracijsko zgodbo o uspehu vodilnega podjetja na področju komunikacij obeležujejo Wall Street, direktorji, ekipa in stranke

NEW YORK -(BUSINESS WIRE)- Izvršna direktorica Business Wire Cathy Baron Tamraz je danes pozvonila za začetek poslovanja na Newyorški borzi, da bi odzvanjalo v naslednjega pol stoletja večgeneracijske, večstranske zgodbe, ki je dovolj uspešna, da je leta 2006 prepričala Warrena Buffetta v nakup podjetja.

Buffett, predsednik podjetja Berkshire Hathaway, ki ima sedaj v lasti Business Wire, je stal ob Tamrazovi, medtem ko so direktorji, zaposleni, člani Wall Streeta ter stranke Business Wire opazovale dogajanje.

"Ponuditi moraš resnično vrednost, da bi pritegnil Warena Buffetta, ampak to je bistvo Business Wire," je dejala Tamrazova. "Vsekakor se počutimo petdeset let mladi: dovolj izkušeni, da vemo kaj počnemo na zelo tekmovalnem tržišču, hkrati pa dovolj mladi, da sprejemamo nove ideje in tehnologije, najdemo svoj prostor v digitalnem svetu ter pomagamo našim strankam, da rastejo in se krepijo."

Dogodki ob 50. obletnici Business Wire

Slovesnost ob pozvanjanju zvonca na Newyorški borzi je zaokrožila mesec dogodkov ob 50. rojstnem dnevu, še posebej Business Wire Gives Back prostovoljske iniciative celotnega podjetja, preko katere so lahko delavci 12 ur plačanega službenega časa porabili za prostovoljsko delo v dobre namene.

Poleg tega so župani več kot dvanajstih mest od New Yorka do Los Angelesa počastili podjetje z raznimi izjavami. Župan New Yorka, Michael Bloomberg, je rekel: "Ponosen sem da lahko rečem, da prihodnost New Yorka izgleda bolje kot kadarkoli, zahvaljujoč se svojemu statusu vodilnega na področju poslovnih novic. Zato smo počaščeni, da se lahko pridružimo Business Wire pri praznovanju 50. obletnice."

Mediji in investitorji se že desetletja zanašajo na Business Wire kot na zaupanja vrednega oskrbnika s preverjenimi podjetniškimi novicami. Javna podjetja, ki morajo razkrivati podatke, se zanašajo na varno, hkratno omrežje Business Wire, ki jim pomaga pri ostajanju v skladu s predpisi, tržniki, izvedenci za odnose z javnostmi in ostali, ki se ukvarjajo s komunikacijami, pa uporabljajo storitve podjetja za dviganje splošne zavesti, vidnosti ter ustvarjanje vodilnega položaja.

Business Wire, ki je bil v zasebni lasti 45 let, je ustanovil Lorry Lokey, ki je začel s sedmimi strankami in mrežo 16 medijev v okolici zaliva San Francisco. Sedanja izvršna direktorica Cathy Baron Tamraz je prevzela vodenje podjetja leta 2006. Danes ima podjetje 31 pisarn po celem svetu, več deset tisoč strank in največje omrežje stikov z mediji in investitorji na svojem področju.

Do ideje o prevzemu Business Wire s strani Berkshire Hathaway je prišlo, ko je Tamraz v poslovnem časniku Wall Street Journal prebrala članek o lastnostih in stilu vodenja, ki ustrezajo vrednostno usmerjenemu, na realnih tleh temelječemu portfoliu Warrena Buffeta. Sledeč Buffettovim protokolom, je Tamraz Buffettu napisala pismo, ga poslala preko faksa, dva tedna kasneje pa je bil posel sklenjen.

Ob pol stoletja obstoja, Business Wire razmišlja o svojih pol-stoletnih, pionirskih dosežkih, tudi o naslednjih internetnih prelomnicah:

  • Prva komercialna internetna stran za novice (1995)
  • Prva multimedijska novica (1997)
  • Vzpostavitev "NX," internetne patentirane platforme, ki omogoča istočasno pošiljanje novic v realnem času (2003)
  • Vzpostavitev InvestorHQ in NewsHQ platform za internetne centrale za obveščanje (2010)

Podjetje praznuje svoj 50. rojstni dan v nedeljo 2. oktobra, dogodki in praznovanja pa bodo potekala še cel mesec po vseh 31 pisarnah po svetu.

O Business Wire

Business Wire, podjetje znotraj Berkshire Hathaway, praznuje svojo 50. obletnico v letu 2011 kot svetovno vodilno podjetje na področju distribucije izjav za medije in razkrivanju podatkov v skladu s predpisi. Stranke s področja odnosov z javnostmi in odnosov z investitorji se zanašajo na Business Wire tako glede razširjenega kot usmerjenega dosega. Kot prepoznaven izvajalec storitev na področju sporočil v ZDA, Kanadi, in v ducat evropskih državah, se Business Wire ukvarja z XBRL označevanjem, oblikovanjem dokumentov in razvrščanjem v EDGAR, SEDAR ter ostale sisteme v skladu s predpisi. Business Wire omogoča gostovanje internetnih central za obveščanje in storitev za integracijo ter optimizacijo iskalnikov, mobilno distribucijo in natančno oceno vsake izjave za medije. Patentirana platforma NX pa podjetju omogoča istočasno pošiljanje vsebin Business Wire tiskovnim agencijam in internetnim stranem v praktično katerikoli državi v praktično kateremkoli jeziku. Z 31 pisarnami po celotnem svetu, Business Wire ponuja lokalne storitve in globalni doseg.

Več lahko izveste na BusinessWire.com in BusinessWired blog; novice pa lahko spremljate na Twitterju: @businesswire ali na Facebooku.

Fotografije/Multimedijska galerija na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50013146&lang=en

Za naročanje na mobilna opozorila za Business Wire:

http://alerts.businesswire.com/subscribe/Business_Wire

##

Fotografije (po vrstnem redu):

- Fotografija 1: Business Wire CEO Cathy Baron Tamraz (center) rings the opening bell at the New York Stock Exchange, September 30, 2011, accompanied by parent company Chairman Warren Buffett. Joining Tamraz on the podium, L - R: Pat Evans, Senior Vice President, Global Operations and Human Resources, James Maguire, Barclays Capital, Neil Hershberg, Senior Vice President Global Media, Gregg Castano, President of Business Wire, Duncan Niederauer, CEO of NYSE, Geff Scott, Chief Financial Officer, Warren Buffett, Phyllis Dantuono, Executive Vice President and Chief Operating Officer, Thomas Becktold, Senior Vice President Marketing, Richard DeLeo, Senior Vice President, Business Policies and Procedures, Laura Sturaitis, Executive Vice President, Media Services & Product Strategy and two others. --Photo by Ben Hider for NYSE/Euronext

- Fotografija 2: Warren Buffett, Chairman of Berkshire Hathaway, with Cathy Baron Tamraz, CEO of Business Wire, at the New York Stock Exchange. --Photo by Ben Hider for NYSE/Euronext

- Fotografija 3: Warren Buffett, Chairman of Berkshire Hathaway (left), and Cathy Baron Tamraz, CEO of Business Wire, tour the New York Stock Exchange trading floor with Specialist James Maguire of Barclays Bank. --Photo by Ben Hider for NYSE/Euronext

##

Contacts

Business Wire
Monika Maeckle, +1-512-476-1000
Podpredsednica novih medijev
Monika.Maeckle@businesswire.com
www.businesswire.com
Blog: http://blog.businesswire.com
Twitter: http://twitter.com/businesswire
Facebook: http://facebook.com/businesswire

Vir: Business Wire