O-STA

Raznolik program koncertnega abonmaja Zavoda Celeia Celje za sezono 2011 / 2012

V Celju bo med drugimi nastopili: Stefan Milenkovich, Isabell Villanueva, Nicolas Arsenijevic

Celje, 4. oktober 2011, Zavod Celeia Celje pričenja v tem tednu z vpisi v novo koncertno sezono. Tudi v letošnjem letu so ljubiteljem glasbe na voljo trije koncertni abonmaji: Koncertni, Abonma Plus in GM Oder, ki s svojo zasnovo zadovoljujejo potrebe še tako zahtevne glasbene publike. V Celju bodo tako nastopila prepoznavna imena slovenske in tuje glasbene scene, med katerimi bodo tudi takšna kot je karizmatični Stefan Milenkovich, ki se bo celjski publiki prvič predstavil v vlogi strastnega tanguerista, ali pa violistka Isabell Villanueva, ki jo označujejo kot eno najboljših španskih glasbenic nove generacije in Nicolas Arsenijevic, eden vodilnih francoskih saksofonistov mlajše generacije. Vpisovanje v abonmaje bo potekalo do zapolnitve na sedežu Turistično informacijskega centra Celje na Krekovem trgu 3, vsak dan od ponedeljka do petka, od 9.00 do 17.00 in v soboto od 9.00 do 13.00. Na voljo bodo tudi posamezne vstopnice za obisk koncertov, ki jih bodo lahko obiskovalci kupili v času pred koncertom prav tako na TIC Celje ali eno uro pred koncertom na samem prizorišču glasbenega dogodka.

Umetniške večere Koncertnega abonmaja, ki jih tokrat pripravljamo v prenovljeni dvorani Glasbene šole Celje, Narodnem domu in Celjskem domu bodo tako oblikovali ugledni domači in tuji solisti ter ansambli. Že enajstič zapored bodo lahko obiskovalci v ciklusu GM oder prisluhnili najuspešnejšim mladim slovenskim glasbenikom, ki smo jih za predstavitev izbrali v sodelovanju s strokovno žirijo Glasbene mladine Slovenije. Sporedi Abonmaja plus pa bodo tokrat v znamenju južnoameriških in balkanskih plesnih ritmov. Koncertno sezono pričenjamo s koncertom violistke Isabell Villanueva in pianistke Anne Korepove, ki bosta 22. oktobra 2011 ob 19.30 nastopili v prenovljeni dvorani Glasbene šole Celje. Isabell Villanueva je ena najboljših španskih glasbenic nove generacije, ki je že v zgodnji mladosti nastopala z največjimi nacionalnimi orkestri. Je dobitnica mnogi domačih in mednarodnih nagrad, na svojem prvem gostovanju v Celju pa bo nastopila skupaj z rusko pianistko Anno Korepovo.

Več o vpisovanju v abonma na www.celeia.info.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial:

Isabell Villanueva in Ana Korepova ( iz arhiva umetnic)

Več informacij: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbenega programa, tel.: 03 42 87 939, mobi: 041 721 131 , e-pošta: nenad.first@celje.si.