O-STA

Vabilo na Dan odprtih vrat OpenLaba

OpenFest - Festival za ustvarjalnost in inovativnost mladih

Spoštovani,

v četrtek, 20. oktobra 2011, vas vabimo na že drugi OpenFest - Dan odprtih vrat OpenLaba, ki bo potekal od 8.30 do 15.30 ure, na Koroški cesti 19, v Kranju.

S festivalom želimo poglobiti sodelovanje z lokalno skupnostjo in povabiti predvsem mlade v inovativno okolje ter jih navdušiti za raziskovanje in samostojno ustvarjanje na področju sodobnih tehnologij. Na poljuden način bodo predstavljeni zanimivi eksperimenti, izumi in rešitve, udeleženci pa bodo lahko tudi sami kaj preizkusili. Želimo, da prostori OpenLaba postanejo mladim domači in da začnejo uporabljati vse, kar jim le-ti ponujajo (opremo, mentorstvo, stik z naprednimi tehnologijami, možnost soustvarjanja programa, sodelovanje pri projektih ipd.) ter tako aktivirajo svoje talente.

OpenLab deluje že tretje leto in mladim v Gorenjski regiji ponuja ustvarjalno okolje ter z različnimi aktivnostmi (delavnice, poletne šole, tečaji, predstavitve, tehnološki večeri, nagradni natečaji ...) omogoča pridobivanje projektnih, raziskovalnih in podjetniških izkušenj, možnost navezovanja stikov z vrstniki, strokovnjaki in podjetji.

Prepričani smo, da nam je skupno prizadevanje k spodbujanju ustvarjalnosti mladih, zato upamo na skupno sodelovanje. Vljudno vas vabimo k obisku "praznika" inovativnosti - Openfest!

Poleg dijakov in učiteljev okoliških šol so povabljeni mediji, sponzorji, podjetja, in drugi gostje.

Prosimo, da svojo morebitno udeležbo potrdite Argene Superina po telefonu: 031/805 981 ali po elektronski pošti: argene.superina@ltfe.org.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,

prof. dr. Janez Bešter