O-STA

Petrol z geolokacijsko apliakcijo podarja osebni avtomobil

Ljubljana, 11. oktober 2011 - Petrol je eno izmed redkih večjih slovenskih podjetij, ki sledi svetovnim marketinškim trendom na področju izkoriščanja novih tehnologij. S prijavo na enem od 12 bencinskih servisov po Sloveniji na geolokacijski aplikaciji Foursquare se uporabniki lahko podajo v boj za osebni avtomobil znamke BMW.

Svetovni trendi v marketingu se ob povečani mobilnosti ter poplavi pametnih mobilnih telefonov in drugih multimedijskih naprav nagibajo v smer vedno večjega izkoriščanja različnih družbenih medijev in geolokacijskih aplikacij.

V Sloveniji v tovrstnem marketingu prednjači družba Petrol, ki med uporabniki aplikacije Foursquare vsak mesec izžreba deset županov, ki jim podeli majico. Vse skupaj je Petrol nadgradil še s trenutno aktualno nagradno igro, s katero lahko uporabniki Foursquare aplikacije s prijavo na določenih bencinskih servisih (v aplikaciji seveda) sodelujejo v nagradni igri za avtomobil BMW za eno leto. Več prijav na različnih bencinskih servisih v aplikaciji povečuje možnost za osvojitev nagrade.

Osnovna ideja geolokacijske aplikacije je povezati kratka sporočila s krajevno lokacijo. Pri vsaki lokaciji (restavraciji, klubu ipd.) je možno dodajanje opisa ali slika lokacije ali kaj je najbolj zanimivo, dobro, najboljše na tej lokaciji (primer: najboljši 100-oktanski bencin).

Aplikacija Foursquare omogoča še različne dodatke, ki jo naredijo dodatno zanimivo za uporabnike. Omogočeno je namreč pridobivanje različnih "priponk", uporabniki lahko postanejo tudi župani nekega prostora/restavracije ipd, raziskovalci in podobno.

Foursquare ima prihodnost. Glede na odločanje o nakupu ravno na podlagi komentarjev drugih uporabnikov, je v tej aplikaciji prihodnost. Za komentarje in ocene podjetij in drugih ustanov, institucij ter vseh ostalih potrošniških rajev bo lahko celo Google maps kmalu začel uporabljati tudi Foursquare, kar bo aplikacijo še bolj populariziralo.

* * * * *

Dodatne informacije:
Žiga Fišer, Strateško - korporativno komuniciranje
+386 1 47 14 546
petrol.pr@petrol.si