O-STA

Telekom Slovenije in OpenFest spodbujata mlade k inovativnosti

Datum: 20. oktobra 2011

Ljubljana, 20. oktober 2011 - Danes v Kranju poteka že drugi OpenFest - Festival za ustvarjalnost in inovativnost mladih, ki ga ob podpori partnerskih podjetij prireja OpenLab. OpenLab kot projekt Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko ljubljanske univerze mlade spodbuja k ustvarjalnosti in novim idejam pri razvoju sodobnih telekomunikacij. Telekom Slovenije s partnerskimi podjetji prispeva bogate nagrade natečaja projekta OpenLab za najboljšo idejo za aplikacijo NetBox, Android in iPhone/iPad.

Danes, 20. oktobra, je mlade tehnološke navdušence v Kranju razveselil že drugi OpenFest - Festival za ustvarjalnost in inovativnost mladih. Festival poteka kot dan odprtih vrat OpenLaba, projekta za spodbujanje inovativnosti mladih Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. OpenLab želi s festivalom poglobiti sodelovanje z lokalno skupnostjo, hkrati pa predvsem mlade povabiti v inovativno okolje ter jih navdušiti za raziskovanje in samostojno ustvarjanje na področju sodobnih tehnologij. Udeležence OpenFesta sta pozdravila tudi župan mesta Kranj Mohor Bogataj ter prodekan fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani Igor Papič.


Pod pokroviteljstvom Telekoma Slovenije z blagovnima znamkama Mobitel in SiOL, njegove hčerinske družbe TSmedia ter drugih partnerskih družb poteka v okviru projekta OpenLab tudi nagradni natečaj za najboljšo idejo za aplikacijo NetBox, Android in iPhone/iPad. Z natečajem želijo organizatorji in sponzorska podjetja mlade spodbuditi, da svoje ideje o možnostih uporabe sodobnih komunikacijskih tehnologij predstavijo javnosti, pri čemer jih čaka nagrada kot motivacija za nadaljnje raziskovalno delo. V nagradnem natečaju OpenLaba lahko sodelujejo osnovnošolci, srednješolci in mladi do dvajsetega leta starosti iz vse Slovenije. Svoje ideje oz. izdelane aplikacije lahko oddajo do 1. 12. 2011.

Vse podrobnosti o natečaju mladi raziskovalci najdejo na spletni strani www.openlab.si.

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za korporativno komuniciranje