O-STA

Posiflex PP-6000

Podjetje Posiflex je eden največjih svetovnih ponudnikov opreme za trgovinsko, gostinsko, hotelirsko in skladiščno poslovanje. Za prodajo njegovih izdelkov v Sloveniji skrbi podjetje Gambo d.o.o. iz Grosuplja, ki je pred kratkim na trg poslalo termalni POS tiskalnik, imenovan Posiflex PP-6000, ki je nadgradnja tiskalnika PP-4000. Posiflex PP-6000 ponuja inovativne rešitve in visoko zmogljivost po dostopni ceni.

Posiflex PP-6000 najpogosteje uporabljamo za izpis računov ali specifikacij podobnega formata (knjižnični izpisi, vozovnice …), največkrat v kombinaciji z blagajno, saj omogoča kontrolo kar dveh predalov z denarjem. Majhna teža (1.33 kg) in dimenzije (148x199x144 mm) omenjenega tiskalnika prav gotovo ne odražajo ''velikosti'' in uporabnosti, ki jo lahko z njim dosežemo. Termalna glava deluje skorajda neslišno, omogoča izredno kakovosten izpis (8 pik/mm, 512 pik/črto) s hitrostjo 80 mm/sec. Poleg podpore izpisu vseh mednarodnih znakov in ostalih opcijskih jezikov (tudi npr. kitajskega) omogoča Posiflex PP-6000 tudi izpis vseh formatov črtnih kod (UPC-A/E, JAN(EAN)13/8, ITF itd.). Dodatno ugodnost ponuja tudi funkcija spomina, ki omogoča shranjevanje posebnih znakov ali grafike za kasnejši izpis logotipa podjetja s kapaciteto 2MB, kar še zdaleč ni malo. Širina efektivnega tiskanja znaša od 64 do 72 mm, uporabljamo lahko različne vrste papirja (tudi dvoslojnega) ter ga po potrebi zamenjamo, čiščenje glave pa poteka izredno enostavno in hitro. Antistatično ohišje je modno oblikovano in na voljo v beli, bež ali temno sivi barvi. Posiflex PP-6000 si bo predstavljen na letošnjem CEBIT-u.


Primarna dejavnost podjetja Gambo je oprema blagajniških in sprejemno-izdajnih mest v gostinstvu, trgovini, ter hotelirstvu z različnimi POS rešitvami. Na slovenskem trgu uveljavljeno blagovno znamko POSIFLEX in ZEBEX. Prodajni program obsega računalniške blagajne, predalnike za denar, programabilne tipkovnice, čitalnike črtne kode, POS tiskalnike, na dotik občutljive prikazovalnike, čitalnike magnetnih in pametnih kartic ter različne prenosne terminale za opremo skladišč. Podjetje Gambo nudi celovite rešitve v podporo poslovnim procesom, ki povezujejo mrežne in internet tehnologije, ustrezne programske ter POS rešitve.