O-STA

Konferenca MIC v smeri trajnostnega razvoja

Koper, 21. novembra 2011 - Fakulteta za management Univerze na Primorskem že dvanajsto leto zapored organizira mednarodno znanstveno konferenco MIC (Management International Conference).

Po letih gostovanj v Španiji, Tuniziji in Turčiji se konferenca, ki bo letos potekala od 23. do 26. novembra, spet vrača v Slovenijo, v Portorož. Zelo aktualna tematika letošnje konference o upravljanju trajnostnega razvoja (z uradnim naslovom Managing Sustainability?) bo povezala različne poglede sodelujočih, ki bodo predstavili svoje prispevke, ali izmenjali svoja mnenja na okrogli mizi, ali sodelovali na delavnicah. Organizatorji pričakujejo okrog 100 udeležencev.

Na govorniški oder bosta kot slavnostna govornika stopila dva strokovnjaka s področja izobraževanja za trajnostni razvoj. Prvi je dr. William Scott, zaslužni profesor na britanski univerzi iz Batha in predsednik britanske nacionalne komisije v okviru Unescove koordinacijske skupine za izobraževanje za trajnostni razvoj, drugi pa dr. Art Whatley, profesor in predstavnik podiplomskega študijskega programa o globalnem vodenju in trajnostnem razvoju na ameriški univerzi Hawaii Pacific. Na konferenci bo predstavljenih 81 prispevkov avtorjev iz 23 držav z vsega sveta, strokovne razprave pa bodo potekale tudi v obliki delavnic, letos jih bo kar šest.

Če sodimo po udeležencih, lahko rečemo, da se zanimiva debata obeta tudi na okrogli mizi. Na njej bodo sodelovali evropski komisar za okolje dr. Janez Potočnik, klimatologinja in profesorica z ljubljanske univerze dr. Lučka Kajfež Bogataj ter ekonomist in profesor s primorske univerze dr. Janez Šušteršič.

Dodatne informacije o konferenci so dostopne na http://www.mic.fm-kp.si/2011/.