O-STA

Petrol podelil 12 avtomobilov BMW

Ljubljana, 29. november 2011 - Petrol je danes podelil 12 avtomobilov BMW 320d Efficient Dynamics sodelujočim v nagradni igri, ki je potekala na bencinskih servisih Petrola in družbenih omrežjih. Poleg dvanajstim srečnežem je Petrol avtomobil podelil tudi slovenskemu boksarskemu šampionu Dejanu Zavcu.

Družba Petrol je podelila nagrade dvanajstim izžrebancem v nagradni igri Vozi BMW. Med nagrajenci je deset zvestih kupcev, članov Petrolovega kluba zvestobe ter po eden prejemnik avtomobila BMW 320d Efficient Dynamics, ki je v igri sodeloval preko družbenega omrežja Facebook in geolokacijskega omrežja Foursquare. Petrol je eno izmed redkih večjih slovenskih podjetij, ki sledi svetovnim marketinškim trendom na področju izkoriščanja novih tehnologij. S prijavo na enem od 12 bencinskih servisov po Sloveniji na geolokacijski aplikaciji Foursquare so se uporabniki le-te lahko podali v boj za osebni avtomobil znamke BMW.

Predsednik uprave družbe Petrol mag. Tomaž Berločnik je avtomobil znamke BMW predal v uporabo tudi slovenskemu boksarskemu šampionu Dejanu Zavcu, katerega ponosni pokrovitelj je družba Petrol.

Mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave družbe Petrol je ob tem povedal: "Današnja podelitev BMW-jevih avtomobilov našim najbolj zvestim strankam je eno izmed bolj vidnih sodelovanj med družbo Petrol in BMW Group Slovenija. V prihodnosti bosta Petrol in BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa pozornost namenila tudi izmenjavi mnenj in izkušenj na področju alternativnih pogonskih virov ter najnovejših trendov uporabe naprednih, okolju prijaznih vrst energije za pogon avtomobilov in individualne mobilnosti."

Generalni direktor BMW Group Slovenija Miha Ažman pa je ob tej priložnosti povedal: "Mobilnost prihodnosti je tisto, kar usmerja napore BMW Group. Zmanjšanje emisij CO2 ter zagotavljanje trajnostnega razvoja in proizvodnega procesa je že vrsto let glavno vodilo podjetja. Z inovacijami, ki jih vpeljujemo v razvoj tehnologij, skrbimo za to, da paradigmo trajnostnega razvoja uresničujemo. Številne inovativne tehnologije BMW EfficientDynamics, ki so vgrajene v vsako novo vozilo BMW občutno povečajo potencial varčevanja z gorivom, hkrati pa ohranjajo kar največjo učinkovitost."

Družbi Petrol in BMW Group Centralna in Vzhodna Evropa sta konec letošnjega maja podpisali sporazum o sodelovanju pri trženjskih aktivnostih in aktivnostih na področju trajnostnega razvoja. Podjetji Petrol in BMW bosta s sodelovanjem lahko še natančneje spremljali napredek na tem področju in svoj razvoj potrebne infrastrukture za polnjenje avtomobilov prilagajali najnovejšim ugotovitvam in zahtevam trga.

Nagrajenci so prejeli avtomobil BMW 320d EfficientDynamics, ki s pomočjo inovativnih tehnologij, ki jih določa razvojna strategija BMW EfficientDynamics, občutno povečuje potencial varčevanja z gorivom, hkrati pa ohranja kar največjo učinkovitost. Avtomobil dosega impresivnih 4,1 litra na 100 kilometrov, z izpusti CO2 samo 109 gramov na kilometer. Še več, maksimalno je izboljšan tudi potencial njegovih voznih lastnosti: s pnevmatikami z majhnim kotalnim uporom in posegi pri nastavitvah elektronike motorja, prestavnim razmerjem prenosnika moči in indikatorjem za optimalno pretikanje prestav razvije motor maksimalen potencial iz svojih 120 kW (163 KM).

* * * * *

Dodatne informacije:
Žiga Fišer, Strateško - korporativno komuniciranje
+386 1 47 14 546
petrol.pr@petrol.si