O-STA

V Celju drugi koncert iz ciklusa GM Oder

Tokrat koncert v znamenju odličnih mladih glasbenic

Celje, 2. december 2011, Zavod Celeia Celje vabi v sredo, 7. decembra 2011 ob 19.30 v Glasbeno šolo Celje na drugi koncert iz ciklusa GM oder, na katerem se bosta tokrat predstavili violončelistka Katarina Majcen in pianistka Nafis Umerkulova. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 i87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si ter eno uro pred koncertom v Glasbeni šoli Celje.

Katarina Majcen (1989, Celje) se je z violončelom seznanila pri sedmih letih, ko se je vpisala v razred Maje Keblič v Glasbeni šoli Žalec. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Milanu Hudniku. Junija 2010 je končala dodiplomski študij glasbe na Univerzi Anglia Ruskin v Cambridgeu (Velika Britanija) pri prof. Caroline Bosanquet. Trenutno je študentka zadnjega letnika podiplomskega študija violončela na Kraljevem konservatoriju Škotske (Royal Conservatoire of Scotland) pri prof. Rudiju de Grooteju. Med svojim glasbenim izobraževanjem se je izpopolnjevala pri profesorjih Igorju Mitroviću, Aleksandru Buzlovu, Karine Georgian, Davidu Grigorianu, Heidi Litchauer in Josephine Kinght. Na svoji glasbeni poti je pripravila tri krstne izvedbe ter se udeležila državnega tekmovanja TEMSIG (2006, bronasta plaketa) in tekmovanja BBC SSO (VB, 2010, 2. mesto). Kot solistka je večkrat nastopila z Orkestrom Anglia Ruskin in Orkestrom K239 (VB), v sezoni 2008/2009 je igrala v Orkestru Univerze v Cambridgeu, leta 2011 pa v Orkestru Wagnerjevega festivala v Bayreuthu. Redno se udeležuje mednarodnih glasbenih festivalov, kot je tudi Mednarodni stamfordski festival (2009). Zanj je prejela štipendijo.

Nafis Umerkulova (1988, Taškent, Uzbekistan) je svojo glasbeno pot začela v glasbeni šoli V. Uspenskega (Uzbekistan) pri prof. Elviri Neuvirt. Svoje izobraževanje je nadaljevala na Purcellovi šoli za glasbo (VB) pri prof. Williamu Fongu in na Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu pri prof. Tatjani Sarkisovi in tam leta 2010 diplomirala. Trenutno je študentka zadnjega letnika podiplomskega študija klavirja na Kraljevem konservatoriju Škotske pri prof. Aaronu Shorru. Redno se udeležuje seminarjev pri profesorjih Dimitriju Baškirovu, Ronanu O'Hori, Victorju Derevanjku in Mihailu Olenjovu. Nafis je zmagala na tekmovanju B. Dvarionasa v Vilni (2000, Litva) in mednarodnem tekmovanju N. Rubinsteina v Parizu (2002, Francija), bila finalistka na tekmovanju TWIYCA v Tunbridge Wellsu (2006, VB) in solistka Orkestra kraljevega konservatorija (2011, VB).

V prilogi tudi fotomaterial

Na fotografiji Katarina Majcen (iz arhiva umetnic)

Več info: Nenad firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 138, mobi: 041 721 131, e-pošta:nenad.first@celje.si