O-STA

Slovenska podjetja kljub recesiji vlagajo v prenovo poslovnih informacijskih sistemov

Podjetje SAOP je bilo v letu 2011 neugodnim gospodarskim razmeram navkljub zelo uspešno pri prodaji rešitve SAOP iCenter za javne zavode in srednje velika podjetja.

ŠEMPETER PRI GORICI, 2. december 2011 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je v letošnjem letu za ERP informacijski sistem iCenter pridobilo preko sto novih strank in izvedlo številne nadgradnje pri obstoječih strankah. Uspešna prodaja in dokončanje vrste projektov, zastavljenih že v letu 2010 dokazujeta, da slovenska podjetja in javne ustanove, ne glede na krizo, verjamejo, da dvig produktivnosti in stroškovno učinkovitost lahko dosežejo z informatizacijo poslovanja. "V našem podjetju se zavedamo, kako pomemben je za podjetja dvig kakovosti poslovanja, zlasti v težkih gospodarskih razmerah, zato stalno vlagamo v razvoj naših rešitev in storitev. Da je naša usmerjenost pravilna, nam dokazujejo uspešna prodaja in implementacije poslovnega informacijskega sistema iCenter, ki smo jih izvedli letos," je dejal Sandi Boršo, direktor trženja in prodaje v SAOP d. o. o.

SAOP je v letu 2011 še povečal svoj tržni delež med ustanovami javnega sektorja, ki je v letu 2010 znašal 53 odstotkov. iCenter so namreč uvedli v večjem številu ljubljanskih vrtcev, v osnovnih šolah občine Brežice ter družbi Borzen, ki se ukvarja z organizacijo slovenskega energetskega trga. Medtem ko so v novogoriškem zdravstvenem domu nadgradili že obstoječ sistem, so v Idriji uvedli sistem naročanja, v Zdravstvenem domu Koroška pa celotno rešitev iCenter. "Za javne ustanove predstavlja prednost zagotovo celovitost naše ponudbe, saj z uvedbo iCentra lahko znižajo skupne stroške za informacijski sistem tudi do 30 odstotkov," je poudaril Boršo.

Čeprav se gospodarstvo sooča z razmerami, ki v veliki meri vplivajo na krčenje stroškov v informatiko, so se za SAOP-ove rešitve iCenter odločili v več uglednih proizvodnih in trgovskih podjetjih kot so GO-ST, JERNEJ d. o. o., Bona J, v maloprodajnih enotah Postojnskih mesnin, podjetjih E-STIL, Slowatch in Datapan ter podjetju SIEVA, ki se ukvarja z razvojem in trženjem. Nekatere obstoječe stranke, kot sta OBNOVA in TOP DOM, so se odločile za nadgradnje obstoječega sistema. Med zadnjimi uspešnimi partnerstvi je sklenitev pogodbe za uvedbo iCentra v podjetju Cetis.

Zagotovo je tako uspešna prodaja dokaz, da se organizacije v Sloveniji zavedajo, kako pomemben prispevek k učinkovitemu poslovanju predstavlja dobra informacijska podpora in, da je vložek v kakovosten poslovno-informacijski sistem nuja tudi v še tako težkih gospodarskih razmerah, saj predstavlja strateško naložbo za učinkovito poslovanje in prodajo.

Dodatne informacije

Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si