O-STA

Narišimo jim nasmeh na obraz

Koper, december 2011 - Prihajajoči praznični čas je tudi čas daril. Obdarujejo nas dobri možje sorodniki, prijatelji ... Žal nekateri med nami te možnosti nimajo. Brezposelnost, gospodarska kriza in druge težave, ki pestijo marsikatero družino, onemogočajo staršem, da bi svojim otrokom poklonili skromno darilo - pa tudi če je to šolska potrebščina. Na Fakulteti za management Univerze na Primorskem se je v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič začela dobrodelna akcija, katere namen je zbiranje potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Pobudnica akcije, študentka FM Viktorija Arsovska in prostovoljka leta 2010 v Sloveniji, je glede na trenutno gospodarsko in ekonomsko stanje predlagala, da bi študenti in predavatelji FM ter drugi deležniki fakultete v Kopru, Celju in Škofji Loki zbirali šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin. Akcija se že začenja, trajala pa bo do konca januarja 2012.

Pobuda je našla skupno besedo tudi z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič <http://www.zdravilisce-debelirtic.org/>; , kjer so takoj privolili v sodelovanje, saj bodo zbrane potrebščine podarili otrokom, ki bodo zaradi socialne ogroženosti nekaj počitniških dni v letu 2012 preživeli v njihovem letovišču. Da bi med enotedenskim letovanjem z njihovih obrazov izbrisali skrbi in slabo voljo, niso dovolj le delavnice in praznično okraševanje. Otroci želijo doživeti občutek, da bi jim kdo v roke stisnil darilce, ki ga zagotovo ne bodo pozabili, saj so redkokdaj obdarovani.

Vendar v zdravilišču vsega tega ne zmorejo sami, zato potrebujejo našo pomoč.

V Kopru je lokacija zbiranja potrebščin pri recepciji v pritličju fakultete na Cankarjevi 5, v študijskih središčih v Celju in Škofji Loki pa potrebščine pustite pri predstavnikih fakultete. Zbrane darove bomo po koncu dobrodelne akcije predali predstavnikom Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič. Podarite lahko šolske potrebščine (zvezke, barvice, flomastre, šilčke itn.) ali pa tudi igrače, vendar ne plišastih.

Vsak prispevek bo kamenček v mozaiku izpolnitve nam vsem tako pomembnega cilja - nasmeha in sreče otrok.

Za dodatne informacije: Dejan Šraml | Odnosi z javnostmi | Univerza na Primorskem | Fakulteta za management Koper | Cankarjeva 5 | 6000 Koper | 00386 (0)5 610 20 16 | dejan.sraml@fm-kp.si <mailto:dejan.sraml@fm-kp.si> | www.fm-kp.si <http://www.fm-kp.si/>; | www.facebook.com/fmkoper <http://www.facebook.com/fmkoper>;