O-STA

Novi Mobi podatkovni paketi

Ljubljana, 15. december 2011 - Mobitel je pripravil nove podatkovne pakete, namenjene Mobiuporabnikom. Paketi Mobi Mobilni Internet z zakupljenimi količinami 100 MB, 500 MB ali 1 GB prenosa podatkov prinašajo Mobiuporabnikom cenovno ugoden paketni prenos podatkov v omrežju Mobitel. Novi Mobi podatkovni paketi bodo s 14. 1. 2012 nadomestili sedanja podatkovna paketa Mobi Internet S in Mobi Internet M.

Podatkovni paketi za Mobiuporabnike so priporočljivi ob uporabi pametnih mobitelov, kot so na primer mobiteli, ki jih poganja operacijski sistem Android, ki za delovanje številnih aplikacij uporabljajo prenos podatkov. Prav tako je zakup ugodnejši od pogosti rabi e-pošte in številnih mobilnih portalov in ob rednem dostopanju do interneta prek mobilnega aparata. Mobitelovi predplačniški uporabniki imajo sedaj na voljo kar tri nove podatkovne pakete Mobi Mobilni Internet. Z njimi lahko zakupijo 100 MB, 500 MB ali 1 GB prenosa podatkov. Tako se lahko vsak mesec sproti, odvisno od porabe, odločijo, ali bodo posamezni Mobi Mobilni Internet paket vklopili, obnovili ali spremenili. Prav zato so omenjeni paketi odlična priložnost tudi za vse, ki dostop do interneta potrebujejo le občasno, na tabličnih računalnikih ali prenosnikih (netbookih). Mobiuporabniki bodo za prenos podatkov Mobi Mobilni Internet 100 MB odšteli 7 evrov, Mobi Mobilni Internet 500 MB 12 evrov ter za Mobi Mobilni Internet 1 GB 15 evrov, in sicer za prenos podatkov GPRS/UMTS v omrežju Mobitel v obdobju 30 dni. Ob ponovnem vklopu podatkovnega paketa Mobi Mobilni Internet pred iztekom 30 dni se nova količina in morebitna neporabljena količina veljavnega paketa seštejeta, za skupno količino pa velja novi datum veljavnosti. Neporabljena količina po 30 dneh zapade, prenos podatkov po prekoračitvi zakupljene količine pred iztekom 30 dni pa se zaračunava skladno s cenikom. Slednje velja tudi v primeru, da si Mobiuporabnik po preteku 30 dni ponovno ne vključi novega podatkovnega paketa.

Mobiuporabniki si lahko izbrani paket Mobi Mobilni Internet vklopijo kar prek sporočila SMS. V ta namen pošljejo SMS z vsebino MOBI100MB ali MOBI500MB ali MOBI1GB na številko1918. Mobiuporabnik nato prejme povratno SMS-sporočilo kot potrdilo uspešnega vklopa izbranega paketa Mobi Mobilni Internet. Pri tem velja, da je vklop podatkovnega paketa za Mobiuporabnike možen le v primeru, da je stanje uporabnikovega Mobiračuna vsaj enako ceni izbranega paketa, za katerega je poslal zahtevo za vklop. Če je stanje na Mobiračunu prenizko, ga na to opozori povratno sporočilo SMS.

Sedanja podatkovna paketa Mobi Internet S in Mobi Internet M ostajata v Mobitelovi ponudbi do vključno 14. 1. 2012, pri čemer za podatkovni paket Mobi Internet M velja nižja cena za zakup 100 MB, in sicer 7 evrov. Za vklop enega izmed njiju Mobiuporabniki pošljejo SMS z vsebino MOBI INTERNET S oz. MOBI INTERNET M na 1918. Od 15. 1. 2012 dalje pa bodo veljali zgolj ključne besede in cenik novih podatkovnih paketov Mobi Mobilni Internet 100 MB, 500 MB ali 1 GB.

-###-