O-STA

Sobotne matineje Evropske prestolnice kulture

Ekipa Ključev mesta Vas vabi na zadnjo Sobotno matinejo Evropske prestolnice kulture. V soboto, 17. decembra 2011, ob 10. uri bomo v Vodnem stolpu na mariborskem Lentu gostili zanimive ustvarjalce, ki v Mariboru že več let nepogrešljivo soustvarjajo kulturno ponudbo mesta in se s kritičnim opozarjanjem trudijo za boljšo podobo.

Dušan Hedl bo predstavil enega ključnih alternativnih projektov, No border jam, ter svojo producentsko dejavnost pri EPK, Primož Premzl bo spregovoril o projektu Maribor 2012, Evropska prestolnica kulture - Vodnik po mestu ter o pomembnosti mariborskega generala Wilhelma von Tegehoffa. Z nami pa bo tudi Lutkovno gledališče Maribor.

Ekipa Ključev mesta že letos želi ponuditi droben vpogled v bogat program, ki bo prihodnje leto zaznamoval kulturno dogajanje v Mariboru in partnerskih mestih. V organizaciji Ključev mesta, programskega sklopa EPK, se tako na sobotnih matinejah predstavljajo umetniki in projekti, ki bodo prihodnje leto del programa Evropske prestolnice kulture.

Sobotne matineje so priložnost za ustvarjalce, da svoje delo predstavijo na izviren način, in za vse obiskovalce, prebivalce, da skozi neposredno izkušnjo z ustvarjalci začutijo utrip projekta Evropska prestolnica kulture 2012.

Vabljeni, da že letos doživite utrinke desetih vidnejših dogodkov prihodnjega leta, ko bo Maribor s partnerskimi mesti Evropska prestolnica kulture.

Vabljeni vsi, da se "Zavrtimo skupaj!", v pričakovanju Evropske prestolnice kulture!

Aljaž Mejal

Odnosi z javnostmi

MARIBOR 2012

Vetrinjska ulica 30

2000 Maribor

M: 031 341 057

F: 02 228 12 40

www.maribor2012