O-STA

Petrol bo namesto nakupa poslovnih daril ob novem letu z donacijami pomagal 314 posameznikom, društvom in projektom po vsej Sloveniji

Ljubljana, 15. december 2011 - V teh dneh so v Petrolu zaključili z izbiro 314 posameznikov, društev in projektov v lokalnih skupnostih, ki so jih izbrali zaposleni na 314 bencinskih servisih po Sloveniji, vsakemu pa bo Petrol namenil 200 evrov pomoči v obliki donacije. Na ta način bo Petrol v humanitarne namene ob zaključku leta, namesto sredstev, ki bi jih sicer v družbi namenili nakupu poslovnih daril, doniral več kot 60.000 evrov. Osnovni namen projekta, ki poteka pod sloganom "Naša energija povezuje", je s pomočjo Petrolovih zaposlenih na bencinskih servisih pomagati pomoči potrebnim posameznikom ali projektom v posameznem lokalnem okolju.

Na interni poziv, ki so ga pripravili v Petrolu, so se odzvali zaposleni prav z vseh Petrolovih bencinskih servisov po Sloveniji. Zaposleni so lahko za prejemnika donacije predlagali posameznika, ki potrebuje pomoč, ali organizacijo oz. humanitarni projekt, ki bo v lokalni skupnosti pripomogel k boljšemu življenju. Izbranim posameznikom in ostalim prejemnikom bo Petrol 200 evrov nakazal v obliki donacije.

Tako bo Petrol ob novem letu po zaslugi svojih zaposlenih razveselil številne socialno ogrožene otroke in družine po vsej Sloveniji, pomagal invalidom, prispeval k ureditvi otroških igrišč ali nakupu računalniške opreme v osnovni šoli, prispeval sredstva za delovanje gasilskih društev in nakup vozil za prevoz invalidnih otrok ...

"Petrolovi zaposleni so se izkazali kot sodelavci, ki brez obotavljanja priskočijo na pomoč. V svojih lokalnih okoljih so poiskali pomoči potrebne posameznike in projekte, ki jim želijo pomagati. V teh predprazničnih dneh bomo tako pomagali s kar 314 dobrimi deli. V Petrolu se zavedamo, da je v življenju vsakega posameznika pomembna energija, ki nam prinaša pozitivne občutke. Pomembna je energija, ki nas povezuje. Nekaj te energije smo prek svojih zaposlenih prenesli tudi v lokalna okolja po vsej Sloveniji", je ob tem povedal mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola.

Dodatne Informacije: petrol.pr@petrol.si