O-STA

Izjemnost spet nagrajena s prometejem znanosti

Koper, 16. decembra 2011 - Po inovatorju in profesorju dr. Borutu Likarju, ki je prometeja znanosti dobil za leto 2009, je med letošnjimi dobitniki tega priznanja profesor dr. Mitja Ruzzier.

Priznanje prometej znanosti za odličnost v komuniciranju podeljuje Slovenska znanstvena fundacija izjemnim ljudem za odlično in učinkovito načrtovano in izvedeno komuniciranje znanstvenih vsebin. Med dobitniki tega prestižnega priznanja za leto 2011 je tudi dr. Mitja Ruzzier, izredni profesor na Fakulteti za management Univerze na Primorskem, in sicer za celovito ponudbo informacij na portalu Mikrobiz.

Portal Mikrobiz je nastal v sodelovanju med Fakulteto za management, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje in zunanjimi podizvajalci. Projekt, ki ga je v prvi fazi sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj, pozneje pa Banka Koper, se razvija še naprej, predvsem v smeri funkcionalnosti in partnerstev. V portal Mikrobiz je od njegove vzpostavitve novembra 2010 do danes vključenih več kot 1300 različno aktivnih posameznikov in organizacij.

Dr. Mitja Ruzzier je ob prejetju priznanja povedal: "Zahvaliti se moram vsem partnerjem, ki so sodelovali pri nastanku portala Mikrobiz; to so projektna skupina na Fakulteti za management, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, podjetje Plan e, Banka Koper, Alianta in drugi podizvajalci projekta. Portal je zgolj eden od uspešnih projektov naše fakultete, ki je nastal kot dobra praksa prenosa znanosti in raziskovanja v prakso in njenega jasnega komuniciranja med ciljnimi skupinami. Prepričan sem, da je tako na Fakulteti za management kot tudi na drugih slovenskih fakultetah skritega še ogromno znanja in dosežkov, ki pa pogosto ostanejo neodkriti. Zato je komuniciranje znanstvenih dosežkov in kompetenc naših raziskovalcev tudi ena od prednostnih nalog fakultete v sklopu povezovanja znanosti in gospodarstva, ki jo bomo v prihodnje poskušali uresničevati prek Inštituta za raziskovanje in svetovanje v managementu - IRIS"

Novica je dostopna tudi na http://www.fm-kp.si/si/novice/849.

Foto: Alen Ježovnik/FM