O-STA

SMS Donacija z dodatno možnostjo višje donacije

Ljubljana, 29. december 2011 - Telekom Slovenije z novim letom predstavlja novost Mobitelove storitve SMS Donacija. Mobitelovim uporabnikom bo namreč na voljo dodatna možnost donacije v višini 5 evrov z enim samim poslanim SMS-om. Na predlog Telekoma Slovenije naj bi enako rešitev pri zbiranju dobrodelnih prispevkov prek sporočil SMS omogočili tudi ostali slovenski operaterji.

Družba Telekom Slovenije bo za zbiranje prostovoljnih prispevkov v dobrodelne namene v okviru Mobitelove storitve SMS Donacija s 1. januarjem 2012 omogočila novo cenovno kategorijo donacij v višini 5 evrov. Od tega dne bodo imele organizacije, društva in ustanove pri vzpostavitvi nove SMS Donacije možnost izbirati med cenovno kategorijo 1 evro ali 5 evrov. Vsa zbrana sredstva bo Telekom Slovenije izročil organizaciji, ki bo sklenila pogodbo, in se v humanitarne namene odrekel tudi vsem prihodkom od te storitve.

Novost velja za vse SMS Donacije, sklenjene po 1. januarju 2012, medtem ko za tekoče SMS Donacije do nadaljnjega velja donacija v višini 1 evra. Možnost izbire med obema cenovnima kategorijama donacije pa bo zanje možna ob morebitnem podaljšanju pogodbe za SMS Donacijo med Telekomom Slovenije in posamezno organizacijo.

Telekom Slovenije se kot družbeno odgovorno podjetje tudi na humanitarnem področju trudi ohranjati svoj položaj na domačem trgu in slediti smernicam, ki jih narekujejo mednarodni trgi. Na njegov predlog sta se za enako rešitev (SMS-donacijo v višini 1 evra ali 5 evrov) odločila še dva druga slovenska operaterja.