O-STA

Petrol v novo leto z mrežo 455 bencinskih servisov

Petrol v decembru odprl šest novih bencinskih servisov v širši regiji JV Evrope.

Ljubljana, 30. december 2011 - Po odprtju šestih novih bencinskih servisov skupine Petrol v zadnjem mesecu letošnjega leta, bo slovenska energetska družba leto 2012 pričakala z mrežo 455 bencinskih servisov v šestih državah. Novi bencinski servisi utrjujejo Petrolovo ponudbo in tržni položaj v posameznih državah regije.

Petrol na podlagi strateških ciljev uresničuje širitev mreže bencinskih servisov tako v Sloveniji, kot tudi v državah jugovzhodnoevropske regije. V zadnjem mesecu tega leta je skupina Petrol na Kosovu odprla nov bencinski servis Stanovci, v Srbiji bencinski servis v Kikindi in na Hrvaškem bencinski servis v Koprivnici. Pred kratkim pa je Petrol prevzel tudi tri bencinske servise v Črni gori. Skupina Petrol zdaj posluje preko 455 bencinskih servisov, od tega jih je v Sloveniji 314, na Hrvaškem 86, v Bosni in Hercegovini 38, v Srbiji 7, na Kosovu 4 in v Črni gori 6.

Petrol s širitvijo mreže bencinskih servisov utrjuje svojo pozicijo na področju naftno - trgovske dejavnosti na slovenskem trgu in trgih širše regije ter ves čas skrbi za prenos uspešnih modelov poslovanja na te trge. Z aktivno prodajno politiko, skrbno načrtovano širitvijo maloprodajne mreže in uvajanjem novih storitev na in ob bencinskih servisih bo družba širila in dopolnjevala ponudbo na vseh energetskih področjih in si prizadevala za krepitev blagovne znamke Petrol s poudarkom na komuniciranju celostne energetske oskrbe na enem mestu.

Vsi Petrolovi bencinski servisi so zgrajeni po najnovejših tehnoloških in okoljskih standardih, s svojim celotnim spremljajočim programom voznikom in ostalim uporabnikom ponujajo vse, kar ti potrebujejo na poti. Opremljeni so s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo. Poleg najkakovostnejših naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na vseh Petrolovih bencinskih servisih, ti obsegajo tudi prodajalno, ki omogoča hiter nakup trgovskega blaga, izdelkov za avtomobil in hrane, torej vse kar omogoča varno in zanesljivo vožnjo. Bencinski servisi družbe Petrol že dolgo niso več samo postojanke za točenje goriva, temveč so počivališča in postajališča, kjer se lahko vozniki okrepčajo in vmes nakupijo vse nujne potrebščine.