O-STA

GIA zagnal aplikacijo 4Cs za iPad v poenostavljeni kitajščini

5. januar 2012 1:09

Interaktivno orodje za kupce in prodajalce diamantov

CARLSBAD, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - GIA (Gemološki inštitut Amerike) je sporočil, da je njihova aplikacija 4Cs za iPad namenjena kupcem in prodajalcem odslej na voljo tudi v poenostavljeni kitajščini. Aplikacija, ki je na voljo brezplačno, je bila ustvarjena, da pritegne kupce in jih pouči o barvi, čistosti, rezu in teži diamantov v karatih (v angleščini so to štirje C-ji: Color, Clarity, Cut in Carat weight) preko videa in interaktivnih orodij.

"Z aplikacijo 4Cs za iPad v poenostavljeni kitajščini bomo dosegli velik trg za drage kamne in nakit," je povedala Kathryn Kimmel, podpredsednica in vodja marketinga na GIA. "Za nas, kot globalno organizacijo, ki se posveča vzdrževanju zaupanja javnosti v drage kamne, je izredno pomembno, da izobrazimo kar največje število kupcev in moderna tehnologija je zelo dober način za to."

Uporabniki aplikacije se lahko poučijo o spremembah barve diamantov po barvni lestvici GIA D-to-Z, tipičnih nečistočah na GIA lestvici čistoče, anatomiji diamanta in kako različni parametri vplivajo na oceno reza ter kako se velikost diamanta odraža v njegovi težo v karatih, primerjajo pa lahko tudi velikosti različnih diamantov in cenilna poročila GIA, na voljo pa jim je tudi posebna rubrika "My Diamond Wish List" (moj seznam želja).

Aplikacije namenjena kupcem je na voljo za brezplačen prenos preko iTunes. Verzija namenjena prodajalcem, ki je oblikovana za uporabo na mestu prodaje, je prav tako brezplačna, prenesti pa jo je možno s podporne internetne strani za prodajalce na www.retailer.gia.edu.

O GIA

Gemološki inštitut Amerike (GIA), neodvisna in neprofitna organizacija, velja za vodilno svetovno avtoriteto na področju gemologije. GIA, ki je bil ustanovljen leta 1931, svoje strokovno znanje posreduje naprej v obliki najbolj priznanega izobraževanja na svetu. V začetku petdesetih let prejšnjega stoletja je GIA ustvaril svojo slavno lestvico 4Cs, ki ocenjuje barvo, čistost, rez in težo diamanta. Leta 1953 je institut ustvaril mednarodni sistem ocenjevanja diamantov International Diamond Grading System™, ki ga danes priznavajo praktično vsi zlatarji po svetu.

Institut je predan poslanstvu ohranjanja zaupanja v drage kamne in nakit skozi raziskave, izobraževanje, gemološke laboratorijske storitve in razvoj inštrumentov, ob tem pa vseskozi vzdržuje najvišje standarde integritete, izobraževanja, znanosti in profesionalnosti. GIA lahko obiščete na www.gia.edu.

Kontakti

Gemološki institut Amerike

Jessica Sachariason, 760-603-4197

predstavnica za odnose z javnostmi

Jessica.sachariason@gia.edu

Vir: Gemološki institut Amerike

Izvirno sporočilo za javnost je dostopno na:
http://www.businesswire.com/news/home/20120104006595/en