O-STA

V Celju v pričakovanju koncerta Klavirskega tria Amadeus

Trio so ustanovili ugledni koncertanti in profesorji zagrebške in dunajske glasbene akademije

Celje, 13. januar 2012, V torek, 17. januarja 2012 ob 19.30 bodo v Narodnem domu Celje koncertirali člani Klavirskega tria Amadeus. Cena vstopnice: 10 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si ter eno uro pred koncertom v Celjskem domu.

Klavirski trio Amadeus so ustanovili ugledni koncertanti in profesorji zagrebške in dunajske glasbene akademije. Trio uspešno nastopa po vsej Evropi.

Ruski violinist Leonid Sorokow je zmagovalec največjih svetovnih tekmovanj, kot solist pa koncertira z uglednimi orkestri. Bil je prvi koncertni mojster Moskovskih solistov, od leta 1991 pa živi na Dunaju, kjer deluje kot profesor na tamkajšnji Akademiji.

Armenski pianist Ruben Dalibaltayan je študiral v rojstnem Erevanu in v Moskvi. Nastopa kot solist in komorni glasbenik po vsej Evropi in Aziji.

Krešimir Lazar je rojen v Varaždinu. Po magisteriju na Glasbeni akademiji v Zagrebu, se kot solist in komorni glasbenik predstavlja na koncertih po Evropi in Južni Ameriki. Od leta 1996 je profesor na zagrebški Akademiji.

Spored: Ludwig van Beethoven: Klavirski trio v c-molu, Op.1, št. 3 in Peter Iljič Čajkovski: Klavirski trio v a-molu, Op. 50

V priponi prilagamo tudi fotomaterial:

Na fotografiji člani tria (iz arhiva umetnikov)

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 938, e-pošta:nenad.first@celje.si