O-STA

Destinacija DEŽELA CELJSKA na sejmu ALPE - ADRIA: TURIZEM IN PROSTI ČAS, ki se odvija od 26. do 29.1.2012

Celje, 24. januarja 2012, Da turizem res združuje in povezuje, bo 21 občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) znova pokazalo na skupnem razstavnem prostoru destinacije DEŽELA CELJSKA na letošnjem sejmu TURIZEM IN PROSTI ČAS, ki se letos predstavlja pod sloganom: ODDAHNITE SI! TU smo: Alpe-Adria in Salon plovil.

Na največjem turističnem dogodku v Sloveniji, ki se bo odvijal od 26. do 29. 1. 2012, vsak dan od 10.00 - 19.00 ure in v nedeljo, 29. januarja od 10.00 do 17.00 ure, bomo turistično ponudbo destinacije DEŽELA CELJSKA predstavili vsak dan z različnim in pestrim programom. Sejemski nastop je del triletnega projekta " Regionalna destinacijska organizacija DEŽELA CELJSKA", katerega nosilec je Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Upravičene aktivnosti sofinancirane s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za gospodarstvo so tudi sejemski nastopi doma in v tujini, zato se je projektna skupina odločila za skupno destinacijsko udeležbo na omenjenem sejmu.

Predstavitev na sejmu je primer ponovnega odličnega partnerskega sodelovanja organizacij vključenih v turistično destinacijo Dežela Celjska: Zavoda Celeia Celje kot RDO Dežela Celjska, Razvojne agencije Sotla in GIZ Podčetrtek, Razvojne agencije Kozjansko in TIC Šentjur, ZKŠT Žalec, LTO Zreče in TIC Slovenske Konjice. Destinacijski nastopi potekajo že od leta 2009; v 2011 smo z destinacijsko predstavitvijo prejeli tudi Zlato priznanje na 44. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju za celovit sejemski nastop. Letošnja predstavitev bo potekala po subregijskih dnevih z namenom, da se predstavi čimbolj pestra in bogata turistična ponudba destinacije DEŽELA CELJSKA. Vsak dan bodo na sejemskem prostoru prisotni predstavniki TERM OLIMIA, TERM DOBRNA in TERM ZREČ & ROGLA, ki bodo obiskovalce razvajali z "wellness" animacijami kot tudi številnimu ugodnostmi za sezono 2012 in bližajoče se zimske počitnice.

TERME DOBRNA, od 26.1 do 29.1.2012

Terme Dobrna so sodobno in dinamično zdraviliško-turistično središče. Zdravilišče združuje tako naravne danosti kot sodobno medicinsko znanost, kar ga uvršča v sam vrh slovenskega turizma. Sloveča tradicija, ki sega v 15. stoletje, podnebje in čudovito naravno okolje, sprostitev, kvalitetna nega in oskrba, družabnost in razvedrilo - vse to so dejavniki, ki že od nekdaj privabljajo k nam goste iz vsega sveta. V času sejma bomo predstavili Škratka Vitka, ki bo razveseljeval vse nadobudne malčke in ugodnosti v času zimskih počitnic. Predstavili bomo tudi paket ugodnosti za upokojence.

Kontakt za več informacij: g. Andrej Klajnšek, Terme Dobrna, 03 78 08 118

TERME OLIMIA, od 26.1. do 29.1.2012

Terme Olimia bodo na sejmu predstavile svojo ponudbo wellnessa, term, zdravstva ter možnosti preživljanja krajšega ali daljšega oddiha. Ker je tik pred nami mesec februar in s tem dan zaljubljenih ter zimske počitnice, bodo na voljo aktualne ponudbe. Ker je v Termah Olimia wellness način življenja in ker želimo ponuditi našim gostom storitve, ki bodo izboljšale njihovo dobro počutje, smo se odločili, da na sejmu brezplačno predstavimo masažo s tibetanskimi skledami, ki vsakogar popelje v stanje globokega miru in ravnovesja. Zvok skled razbija blokade nakopičene v fizičnem telesu in umirja čustveno in mentalno telo. Med masažo občutimo blagodejno valovanje na delih telesa, kamor se tibetanske sklede polagajo. Izjemna terapevtska moč zvoka zelo dobro vpliva pri odpravljanju bolečin, stresa, nespečnosti, migrene in drugih vrst motenj.

Kontakt za več informacij: ga. Mojca Korpar, Terme Olimia, 03 829 77 12

TERME ZREČE & ROGLA, od 26.1. do 29.1.2012

NOVOST, KI PRIČARA NASMEH...

Uniturjev center Terme Zreče je bogatejši za nov hotel, kategorije 4* superior, ki smo ga poimenovali Hotel Atrij**** Superior. Tudi gostje so bogatejši. Bogatejši so za nova doživetja v sodobno opremljenih sobah ter wellness suitah in apartmajih, ki jih je navdihnila zgodba o jabolku.

Prijetno razvajanje ponuja sproščujoč pogled na lepoto vseh letnih časov ter predajanje mirnemu in harmoničnemu doživetju o vznožju zelenega Pohorja na popotovanju skozi svetove Natura - Idila bogastva narave, Sawaddee - Idila Orienta, Romantika - Idila razvajanja v dvoje ter Spa & beauty - Idila lepote v IDILI, Wellness & Spa centru Term Zreče.

V prijetnem okolju nove restavracije se gostje predajajo bogatim okusom raznolikosti ob izbranih kulinaričnih mojstrovinah, ki združujejo sodobne trende v zdravem načinu prehranjevanja s skrbnim ohranjanjem tradicionalnih prvin. Obenem spoznavajo značilnosti izjemnega vinorodnega okoliša, ki nas obdaja ali se seznanjajo z edinstveno raznolikostjo slovenskih. Mirno okolje in sproščujoč ambient sodobnega konferenčnega in protokolarnega centra z najsodobnejšo opremo, ob dostopnosti in ustrežljivosti osebja, ponujata organizatorjem poslovnih dogodkov pravo izbiro in garancijo za uspešno izvajanje načrtovanih dogodkov.

Bogastvo narave, ki obdaja Terme Zreče, vrhunske storitve ter gostoljubni in nasmejani gostitelji pričarajo najlepši letni čas ob vsakem letnem času.

Kontakt za več informacij: ga. Tina Tinta Kovačič, 03 75 76 179

Subregija OSREDNJECELJSKO se predstavlja v četrtek 26.1.2012:

Prvi dan sejma se bodo predstavili turistični ponudniki iz mesta Celje in sicer z aktualno ponudbo Celjske koče, priljubljene turistične točke tako poleti kot pozimi, ki bo s simpatično maskoto animirala obiskovalce in izvajala nagradno igro. Aktivno se bo predstavil tudi najboljši slovenski hostel (ZLATO PRIZNANJE TZS v 2011), MCC Hostel. Posebno pozornost bomo posvetili promociji Šmartinskega jezera - predstavila se bo pravljična vasica Zelen'dol, edinstvena lokacija za piknike v naravi. Ponudbo celotnega mesta Celje z okolico bo predstavljal TIC Celje. Dobrna se bo predstavila v okviru Javnega zavoda za turizem, šport in kulturo Dobrna in Aktiva kmečkih žena Dobrna, ki bodo obiskovalce razvajale z domačimi dobrotami, dogajanje bo popestrila tudi skupina Veseli fušarji. Občino Vojnik bo aktivno predstavljal Ranč Kaja in Grom, ki nudi ugodne pakete za otroške programe v času zimskih, provmjaskih in poeltnih počitnic kot tudi posebne programe za otroke s posebnimi potrebami - terapevtsko delo z živalmi.

Kontakt za več informacij: ga. Urša Dorn, Zavod Celeia Celje, 03 4287935

Subregija SPODNJESAVINJSKO se predstavlja v petek 27.1.2012:

Na razstavnem prostoru boste spoznali pomen hmeljarstva za Spodnjo savinjsko dolino, nazdravili s pivom, pokusili hmeljevo žganje Etnološkega društva Hmeljarska vas ter dobrote Društva kmečkih žena Ponikva in ribje namaze Turistične kmetije Cokan - ribnik Steska in domačo hrano Turistične kmetije Weiss. Predstavili se vam bodo tudi hmeljarski starešina in princesa, malteški vitez z gradu Komenda, grajska gostilnica Malteza pa vas bo razvajala z jabolčnim zavitkom in ostalimi dobrotami. Jamo Pekel in Rimsko nekropolo bo predstavljalo Turistično društvo Šempeter, ostalo turistično ponudbo Spodnje savinjske doline pa bodo predstavljali ZKŠT Žalec, ZKTŠ Polzela, ZKTŠ Vransko, Kamp dolina Prebold, Kamp Park ter Hotel Žalec.

Kontakt za več informacij: ga. Sabina Palir, ZKŠT Žalec, tel. Tel.: 03 714 039 0 in TIC Žalec 03 710 04 34

Subregija DRAVINJSKO & KOZJANSKO se predstavlja v soboto, 28.1.2012:

Predstavili vam bomo turistično in kulinarično ponudbo Dravinjskega in Kozjanskega. Za vse željne smučanja smo pripravili ugodne smučarske programe za Roglo in Zreče, kjer ponujamo bivanje v apartmajih, na turističnih kmetijah in družinskih hotelih. Z izdelki iz medu vas bodo na razstavnem prostoru razvajali Čebelarstvo Žvikart iz Slovenskih Konjic, pokušali pa boste lahko tudi odlična vina iz vinorodnih Škalc, podjetja Zlati Grič, Rosandine dobrote s kmetije Ploštajner ter Slomškove orehe z ekološke kmetije Romane Rečnik. Podjetje Sama Navitas pa vam bo predstavilo Poletne in Zimske Guzajeve pustolovščine na Prevorju.

Kontakt za več informacij DRAVINJSKO: LTO Rogla-Zreče, GIZ ga. Tadeja Waldhuber, 03 759 04 71 in TIC Slovenske Konjice, ga. Tjaša Kangler, 03 757 06 30

Kontakt za več informacij KOZJANSKO: TIC Šentjur, ga. Alenka Testaniere, 03 749 25 23

Subregija OBSOTELJE & KOZJANSKO se predstavlja v nedeljo, 29.1.2012:

Predstavitev turistične in kulinarične ponudbe Obsotelja in Kozjanskega. Na razstavnem prostoru boste lahko sodelovali v etnografskih prikazih in spoznali domače obrti, ki jih ohranjajo v Muzeju na prostem Rogatec, okušali kulinariko Društva kmetic Ajda in občudovali ročne spretnosti rezbarja Marka Kostajnška.

Kontakt za več informacij OBSOTELJE: RA Sotla, ga. Anita Čebular, 03 8171867

Za dodatne informacije o sejemski predstavitvi smo vam na voljo.

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, ursa.dorn@celje.si, 041 608655.