O-STA

Uspešna skupna predstavitev turistične destinacije DEŽELA CELJSKA na sejmu ALPE-ADRIA, Turizem in prosti čas 2012

Na skupnem razstavnem prostoru destinacije Dežela celjska se je v štirih dnevih predstavilo več kot 30 subregijskih ponudnikov turističnih storitev

Celje, 1. februar 2012, V nedeljo, 29.1.2012 so se tudi uradno zaprla vrata sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas ter Salona plovil. Sejem s področja turizma, ki od lani nosi ime Alpe-Adria, je uradni turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje 10 posamičnih regij Avstrije, Italije, Madžarske, Slovenije in Hrvaške. Destinacija DEŽELA CELJSKA, ki združuje turistično ponudbo 21. občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) se je kot skupna destinacija na tem sejmu predstavila prvič v okviru projekta "RDO Dežela Celjska", ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Na skupnem razstavnem prostoru destinacije DEŽELA CELJSKA (42m2) sejmu se je v štirih dneh, od 26. do 29. januarja 2012, samostojno predstavilo prek 30 turističnih ponudnikov po posameznih subregijskih dnevih. Vsak dan pa so se s svojo ponudbo predstavljali: Terme Olimia, Terme Zreče in Rogla ter Terme Dobrna. Obiskovalci so povpraševali predvsem po aktualnih zimskih paketih, paketih za Valentinovo in prihajajočih počitnicah, saj našteti ponudniki ponujajo zares raznolike storitve, ki si jih lahko ogledate tudi na spletnih straneh: www.terme-olimia.com, www.unitur.eu in www.terme-dobrna.si. Turistični ponudniki vključeni v destinacijo Dežela celjska so tako enotnega mnenja, da je uspešna sejemska predstavitev tista zaradi katere se bo obiskovalec sejma odločil, da dan ali kratek oddih, morda celo tedenske počitnice preživi v destinaciji DEŽELA CELJSKA.

Prvi dan sejma (četrtek, 26.1.), ki je bil letos tudi zelo dobro obiskan, se je predstavila subregija OSREDNJE CELJSKO. Aktiv kmečkih žena iz Dobrne je skupaj z glasbeno skupino Veseli fušarji privabil različne starostne skupine obiskovalcev. Mesto Celje se je predstavilo z inovativnimi turističnimi produkti Celjske koče, ki je v teh dneh odprla tudi smučišče, najboljšim hostlom v Sloveniji - MCC hostlom ter s pravljično vasico Zelen'dol in ostalo ponudbo Šmartinskega jezera pri Celju. Večinoma so obiskovalci povpraševali po ogledih Starega gradu Celje in Celeie - mesta pod mestom (arheološkega razstavišča ostankov rimske ceste) s katerim upravlja Pokrajinski muzej Celje. Družine z otroci je navdušila atraktivna ponudba ponudba otroških programov Ranča Kaja in Grom primernih tudi za prihajajoče počitnice. Za najmlajše so odlično poskrbele tudi Terme Dobrna s škratom Vitkom, ki je poskrbel za nepozabno zabavo.

Petek, 27.1. je bil prav tako zelo aktiven. Tudi ta dan je sejem obiskalo veliko obiskovalcev. Predstavila se je subregija SPODNJESAVINJSKO in na predstavitvi seveda ni manjkalo "hmeljskih" izdelkov. Obiskovalce so privabili z degustacijo piva in hmeljevega žganja (Eko muzej v Žalcu) in drugimi okusnimi dobrotami. Obiskovalci so lahko degustirali ribji namaz Turistične kmetije Cokan - ribnik Steska in domačo hrano Turistične kmetije Weiss ter jabolčni zavitek grajske gostilnice Malteza, ki domuje v gradu Komenda na Polzeli. Na grad Komenda v Polzeli je vabil malteški vitez. Ostalo turistično ponudbo so predstavljali predstavniki TIC-a Žalec, ZKŠT Žalec, ZKTŠ Polzela, ZKTŠ Vransko, Kamp dolina Prebold, Kamp Park ter Hotel Žalec.

V sobota, 28.1. se je aktivno predstavila DRAVINJSKA subregija. Obisk stojnice je bil zelo dober, predstavniki LTO Zreče ocenjujejo, da je stojnico obiskalo več kot 500 obiskovalcev, ki so povpraševali predvsem po smučarskih paketih Rogle, zanimala pa jih je tudi ponudba kolesarskih in pohodniških poti v okolici. Obiskovalci so degustirali kulinarične dobrote ponudnikov iz Zreč in Slovenskih Konjic; vino Zlatega Griča, med Čebelarstva Žvikart, Rosandine dobrote - kmetija Rosanda Ploštajner in izdelke iz orehov Romance Rečnik. Tudi v soboto je za otroško zabavo poskrbela maskota, tokrat je bil to škrat Zlodej iz Rogle, ki ja hudomušno nagajal najmlajšim obiskovalcem sejma.

V nedeljo, 29.1. so za animacijo na subregijskem dnevu OBSOTELJA in KOZJANSKEGA poskrbele predstavnice društva kmetic Ajda. Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec je predstavil svoje izdelke in pripravil atraktiven etnografski prikazi domače obrti - pletenje na glavniku. Terme Olimia so obiskovalce navdušile s predstavitvijo sproščujoče masaže s tibetanskimi skledami.

V priponi prilagamo tudi utrinek iz sejemske predstavitve (iz arhiva ponudnikov vključenih v destinacijo)

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem,Zavod Celeia Celje, e-pošta: ursa.dorn@celje.si, tel.: 03 4287935.