O-STA

V Celju se s tem koncem tedna pričenja pestro pustno dogajanje

Pester pustni program bo vrhunec dosegel s torkovim rajanjem na prostem, ki nastaja v sodelovanju z Radiem Antena Štajerska

Celje, 15. februar, Tudi v Celju se s tem koncem tedna pričenja pestro pustno dogajanje. Prve dogodke bo možno obiskati se pričnejo že na pustno soboto, vrhunec pa bodo pustna dogajanja dosegla na pustni torek, 21. februarja od 15.00 naprej. Novost letošnjega pustovanja je veliko torkovo pustovanje na prostem, na Glavnem trgu, ki ga Zavod Celeia Celje pripravlja v sodelovanju z Radiem Antena Štajerska. Za moderacijo pustovanja bosta skrbela Janko in Katja, voditelja Anteninega Zajtrka prvakov. Za zabavo bodo skrbeli člani skupine Zakapane. Najlepše maske bodo tudi nagrajene. Pusta bomo v Celju pokopali na Glavnem trgu v sredo, 22. februarja 2012 ob 16.00. Ekskluzivni radijski pokrovitelj torkovega pustnega rajanja na Glavnem trgu je Radio Antena Štajerska. Pokrovitelji torkovega pustnega rajanja na Glavnem trgu: Mercator, Hotel Evropa, Pivovarna Laško, DZS, Top Line, Simbio, Gostišče Štorman in Banka Celje.

Program Celjski pust 2012 si lahko ogledate tudi na spletni strani www.celeia.info.

Prvi pustni dogodki se bodo v Celju pričeli že v soboto, 18. februarja, ko bo ob 10.30 v mestno središče prišla Vesela pustna povorka učencev OŠ Lava, ki sedaj že tradicionalno vsako leto kličejo pomlad in prinašajo pustno veselje med ljudi. V soboto, 18. februarja bo od 14.00 do 18.00 ure živahno tudi v Celjskem mladinskem centru kjer se bo odvijalo veliko pustno rajanje za otroke. Na pustno soboto, 18. februarja od 15.00 ure naprej vabi k obisku Tradicionalna otroška maškarada v Kulturnem domu KUD "Zarja" Trnovlje - Celje. V večernih urah 18. februarja ob 21.00 pa bo v Branibor Clubu Celje čisto pravo Pustno rajanje za vse generacije, kjer bosta najboljša posamezna in najboljša skupinska maska tudi bogato nagrajeni. Pustna rajanja se bodo v Celju odvijala tudi v nedeljo, 19. februarja. Tako bo v nedeljo, 19. februarja ob 14.00 v Gasilskem domu Ljubečna Tradicionalno pustovanje in ob 16.00 v Domu Krajanov v Zagradu Tradicionalna otroška maškarada. Vrhunec bodo pustne prireditve dosegle v torek, 21. februarja z velikim pustnim rajanjem na Glavnem trgu, še prej, prav tako na pustni torek, pa bo od 9.00 do 12.00 potekalo ocenjevanje pustne urejenosti gostinskih in trgovskih lokalov v samem mestu.

Letošnje pustovanje bo v Celju prvič v znamenju velikega torkovega pustnega rajanja na Glavnem trgu, ki ga Zavod Celeia Celje pripravlja z Radiem Antena Štajerska. Za dobro razpoloženje bosta skrbela Janko in Katja, moderatorja Anteninega Zajtrka prvakov, za glasbeno vzdušje člani skupine Zakapane.

Odločitev, da se prireditev prestavi na Glavni trg, se je porodila tudi zaradi tega, ker Glavni trg predstavlja izjemno atraktivno prireditveno območje v mestnem središču, ki je, kot osrednje prizorišče Pravljičnega Celja, postalo prepoznavno tudi med samimi prebivalci mesta. Med maskami, ki se bodo udeležile velikega torkovega rajanja na Glavnem trgu bo Pustna komisija izbrala najlepše in jih seveda tudi nagradila, prav tako bo na prizorišču potekala razglasitev najlepše pustno urejenih gostinskih in trgovskih lokalov, ki bodo prav tako prejeli nagrade.

V letošnjem letu bo na Glavnem trgu potekal tudi Pokop pusta. Od pusta se bomo Celjani poslovili v sredo, 22. februarja ob 16.00, prav tako na Glavnem trgu. Prireditev, s katero se tudi uradno zaključuje pisano pustno dogajanje v Celju pa bo, kot že nekaj let, izvedel KUD Svoboda Zagrad Celje, ki je tudi eno redkih slovenskih društev, ki to prireditev še ohranja.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Utrinek iz lanskoletne prireditve (iz arhiva Zavoda Celeia Celje) ter vizual prireditve

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.