O-STA

Zveza ameriških kliničnih laboratorijev pozdravlja pridružitev Pathway Genomics

SAN DIEGO, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Pathway Genomics, laboratorij za gensko testiranje, specializiran za področje odzivnosti na prehrano in telesno vadbo, dedne bolezni, odzivnost na zdravila na recept in tveganje zdravstvenih stanj, je postal član Zveze ameriških kliničnih laboratorijev (ACLA). ACLA je vodilna na tem področju in zastopa interese laboratorijev pri Upravi za prehrano in zdravila ZDA (FDA) in v Kongresu. Ustanovljena je bila leta 1971 in je predana dviganju osveščenosti javnosti o pomenu laboratorijskih storitev pri preprečevanju bolezni, diagnosticiranju in pri spremljanju zdravljenja.

"ACLA s ponosom pozdravlja Pathway Genomics kot svojega najnovejšega člana," je povedal Alan Mertz, predsednik ACLA. "Pathway Genomics je še en izmed laboratorijev v naši državi, ki so na samem čelu genskega testiranja in medicine prikrojene posamezniku."

Ob sprejemu v ACLA je bil Pathway pred nedavnim prepoznan tudi s strani Kolegija ameriških patologov (CAP), ima pa tudi certifikat ameriške Agencije za zdravje in centre programov Medicare in Medicaid v skladu z spremembami izboljšav kliničnih laboratorijev iz leta 1988 (CLIA).

"ACLA je organizacija, ki igra bistveno vlogo znotraj laboratorijske skupnosti," je povedal Jim Plante, ustanovitelj in predsednik Pathwaya. "Odobritev našega članstva potrjuje pomen genskega testiranja ter potencial in pomen zdravstvene oskrbe prilagojene posamezniku."

S testiranjem vzorcev sline pacientov Pathway izvaja genske teste odzivnosti na droge, prehrano in telesno vadbo, teste dednih genskih stanj in teste tveganja za številne bolezni. Pathway sestavlja preko 40 znanstvenikov in zdravstvenih strokovnjakov, vključujoč zdravnike, strokovnjake v molekularni genetiki in svetovalce ter znanstveni svetovalni svet.

O Pathway Genomics

Pathway Genomics upravlja svoj lastni premični genski laboratorij, ki ga priznnava Kolegij ameriških patologov (CAP), akreditiran v skladu s spremembami izboljšav kliničnih laboratorijev iz leta 1988 (CLIA) in ima licenco zvezne države Kalifornije. Podjetje uporablja posebej prilagojene in znanstveno odobrene tehnologije za gensko testiranje za izdelavo osebnih genskih poročil, ki zajemajo celo vrsto genskih vprašanj, med drugim tudi ali je posameznik nosilec nevidnih genskih stanj, njegov metabolizem in odzivnost na telesno vadbo, odzivnost na zdravila na recept in nagnjenost k razvoju določenih bolezni, med njimi bolezni srca, diabetesa tipa 2 in raka. Pathwayeve storitve so pacientom na voljo preko zdravnikov in izbranih zdravstvenih programov.

Kontakti

Pathway Genomics

Zak Pugh

(858) 217-4358

pr@pathway.com

www.pathway.com

Vir: Pathway Genomics

Distribuira Business Wire

Obvestilo lahko preberete na spletnem naslovu:

http://www.businesswire.com/news/home/20120214006497/en