O-STA

V Celje prihaja Simfonični orkester Akademije za glasbo v Ljubljani

Orkester predstavlja reprezentativni izvajalski korpus te ugledne slovenske visokošolske ustanove

Celje, 21. marec 2012, V Celju bo v torek, 27. marca 2012 ob 19.30 v okviru Koncertnega abonmaja Zavoda Celeia Celje gostoval Simfonični orkester Akademije za glasbo Ljubljana, ki ga vodi Zoran Marković. Kot solista bosta nastopila Lucija Krišelj na violini in Nejc Mikolič na violi. Cena vstopnice: 10 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si.

Simfonični orkester Akademije za glasbo v Ljubljani deluje od leta 1948 in združuje študente vseh letnikov in oddelkov za godala, pihala, trobila in tolkala ter predstavlja reprezentativni izvajalski korpus te ugledne slovenske visokošolske ustanove. Orkestrov repertoar obsega temeljna simfonična in koncertna dela vseh slogovnih obdobij, posebno skrb pa namenja sodobni slovenski simfonični glasbi. V preteklih sezonah so med drugim z velikim uspehom gostovali na Dunaju, v Hamburgu, Gradcu, Zagrebu, Beogradu in v Gorici, poleti 2004 in 2007 pa so se na elitnem festivalu "Young Euro Classic" v Berlinu po ocenah nemške glasbene kritike uvrstili med najboljše evropske mladinske simfonične orkestre.

Zoran Marković je kontrabasist in izredni profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Študiral je v Podgorici, Beogradu, Benetkah, Cremoni, Münchnu in Salzburgu.

Doma in v tujini koncertira kot solist z uglednimi orkestri in komornimi glasbeniki ter se predstavlja tudi kot dirigent.

Spored:

Joseph Haydn: Simfonija št. 49 v (La passione)

Wolfgang Amadeus Mozart: Koncertantna simfonija za violino, violo in orkester v Es-duru, KV 364

Ludwig van Beethoven: Simfonija št. 4 v B-duru, Op. 60

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji: Zoran Marković (iz arhiva umetnika)

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 939, e-pošta:nenad.first@celje.si.