O-STA

Predstavitev vsebin programskega sklopa Terminal 12

Maribor, 21. 3. 2012

Na današnji novinarski konferenci programskega sklopa Terminal 12, ki je bila v Gledališki dvorani v Vetrinjskem dvoru v Mariboru, je ta programski sklop predstavil program za naslednje tri mesece, torej za april, maj in junij.

Vodja programskega sklopa Terminal 12 Aleš Šteger je v uvodnem delu napovedal vrhunce tega programskega sklopa in pri tem poudaril, da so dosedanje prireditve izredno dobro obiskane in da si takega obiska želi še naprej. Pavel Magdič, izvršni producent programskega sklopa Terminal 12, je napovedal sobotni koncert Zagrebških filharmonikov in Iva Pogorelicha. Kot je že znano, Pogorelich ne bo na voljo za izjave medijev, dirigent Dmitrij Kitajenko pa bo v soboto po končani generalki, ob 16.45., na voljo za odgovore na novinarska vprašanja.

Magdič je izpostavil tudi Mariinsky Theatre - Gala večer baletnih zvezd St. Petersburga, ki bo 2. aprila ob 19.30 v Veliki dvorani SNG Maribor. Na njem bodo nastopili svetovno znani solisti, med njimi tudi Denis in Anastasia Matvienko, ki redno nastopata na največjih baletnih odrih po vsem svetu. Vstopnice za večer so še naprodaj. Magdič je izpostavil tudi, "da 3. aprila na mariborskem Konservatoriju za glasbo pripravljajo za njihove dijake "master class", na katerem bosta mentorja priznana ruska baletnika." Ne nazadnje pa bo v tistih dneh tudi poslovna konferenca z gospodarstveniki Maribora in delegacijo iz St. Petersburga.

Sicer pa so pri Terminalu 12 izpostavili tudi to, da je prodaja abonmaja Zemlja podaljšana do 31. marca 2012. Jaka Žižek, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru, je prav v zvezi z abonmajem predstavil sodelovanje ŠOUM in zavoda MARIBOR 2012 ter izpostavil, da želijo študentom in dijakom omogočiti oglede predstav po znižani ceni, tako bo cena za abonma Zemlja njim na voljo že za 40 evrov. Kot je povedal Šteger, so prav dijaška in študentska leta tisti čas, ko mladi usvajajo kulturo in prepoznavajo njeno vrednost, zaradi tega je treba mladim omogočiti oglede vrhunskih predstav.

Matija Varl, direktor in organizacijski vodja 12. mednarodnega zborovskega tekmovanja Maribor 2012 je napovedal omenjeno zborovsko tekmovanje, ki bo v Dvorani Tabor od 20. do 22. aprila 2012. Prireditev bo okronal prestižni zaključni koncert evropskega zborovskega Grand Prixa, na katerega se uvrstijo zmagovalni zbori tekmovanj v Arezzu (Italija), Tolosi (Španija), Varni (Bolgarija), Debrecenu (Madžarska), Toursu (Francija) in v Mariboru (Slovenija). Znani so že finalisti: Sofia Vocalensemble (Švedska), Ateneo de Manila College Glee Club (Filipini), Harmonia Ensemble (Japonska), Vox Gaudiosa (Japonska) in Orya Vocal Ensemble (Ukrajina).

Ob koncu uradnega dela novinarske konference so se zbranim pridružili še Kralji strun - Kings of Strings, Vlatko Stefanovski, Tommy Emmanuel in Stochelo Rosenberg, ki so poudarili, da so počaščeni, da bodo danes zvečer nastopili v Evropski prestolnici kulture, v Mariboru.

Prilogi:

Na spodnji povezavi (ta je veljavna do 28. marca 2012) je dostop do Koledarja izpostavljenih dogodkov Terminala 12 za april, maj in junij:

https://rcpt.yousendit.com/1425961554/b62a610e2bd83eb3c75045904302a61b

Na spodnji povezavi najdete fotografije (prosimo, da ob objavah navedete avtorja fotografij, ki je naveden v imenu fotografije):

http://wtrns.fr/pKhEUtL49bjaZm