O-STA

Razprodan koncert Zagrebških filharmonikov in Iva Pogorelicha

(Maribor, 23. 3. 2012) Jutri, 24. marca 2012, se bo v Veliki dvorani SNG Maribor ob 19.30 začel veliki koncert priznanih Zagrebških filharmonikov pod vodstvom slavnega dirigenta Dmitrija Kitajenka in z izrednim pianistom Ivom Pogorelichem.

Svetovno znan pianist Ivo Pogorelich, ki ga odlikujejo predvsem tehnično dovršene, a drzne interpretacije, bo tokrat v sodelovanju z Zagrebškimi filharmoniki in pod vodstvom priznanega ruskega dirigenta Dmitrija Kitajenka občinstvu Evropske prestolnice kulture predstavil Koncert za klavir in orkester v e-molu (op. 11) Friderika Chopina in Simfonijo št. 2 v D-duru (op. 73) Johannesa Brahmsa, kar bo preizkusni kamen tako za dirigenta kot za orkester in Pogorelicha.

Simfonični orkester Zagrebške filharmonije, s sloganom En orkester - nešteto glasbenih doživetij, je orkester s 140-letno tradicijo vrhunskega izvajanja glasbe in je osrednji kulturni ambasador Republike Hrvaške.

Ruski dirigent Dmitrij Kitajenko je po zmagi na Karajanovem tekmovanju v Berlinu zablestel v najboljši luči in postal dirigent prestižnih ansamblov.

Veliki pianistični interpret Ivo Pogorelich je sinonim Chopinove glasbe. Njegove interpretacije navdušujejo in razdvajajo ves kulturni svet. S samosvojo držo in izvirnostjo ostaja na vrhu slovitih pianističnih imen, ki se dokazujejo s presežki.

Izjava za medije z dirigentom Dmitrijem Kitajenkom bo na voljo predvidoma ob 17.45 uri, po končani generalki pred Veliko dvorano v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.

Foto termin bo možen v času koncerta, v začetku drugega dela, ki bo predvidoma ob 20. uri. Zaradi varovanih oseb med občinstvom bo možnost vstopa fotografov za približno 2 minuti v omenjenem času. Vljudno prosimo za razumevanje in dosledno upoštevanje protokola.

Dodatne informacije:

Foto gradivo si lahko snamete s spletne strani Zagrebške filharmonije: http://www.zgf.hr/.

Ob tem prosimo za navedbo: Arhiv Zagrebačka filharmonija.

Zagrebška filharmonija: http://www.zgf.hr/

Ivo Pogorelich: www.myspace.com/ivopogorelich

Dmitrij Kitajenko: www.kitajenko.com

Nenavadni nastopi Iva Pogorelicha

http://www.zivljenjenadotik.si/danes/info/prikaz/article/nenavadni-nastopi-iva-pogorelicha/

####

Več informacij: Jasmina Godec, Odnosi z javnostmi - 041 231 343, jasmina.godec@maribor2012.eu