O-STA

Evropska prestolnica kulture in akcija Očistimo Slovenijo

Maribor, 23. marec 2012

V javnem zavodu MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture se zavedamo družbene odgovornosti, ki je ne razvijamo samo navzven, ampak tudi med zaposlenimi sodelavci. Vemo, da je treba pri skrbi za okolje in naravo postoriti še veliko. Prav zaradi tega smo se odločili, da se pridružimo akciji Očistimo Slovenijo, ki bo potekala v soboto, 24. marca 2012, po vsej Sloveniji.

Poslanstvo Evropske prestolnice kulture je spodbujanje kulturnega odnosa do življenja, novih vizij in ustvarjalnosti v prebivalstvu partnerskih mest in v državi, v širjenju medsebojnega poznavanja v Evropi ter v širši promociji evropske kulture na vseh ravneh. Obenem pa zavod razvija in širi družbeno odgovornost. Naš slogan Zavrtimo skupaj! povzema tudi ta aspekt družbenega življenja, saj govori o trenutku, o točki preobrazbe in preobratu v miselnosti, v perspektivah in v načinu delovanja. Stavimo na preobrat, ki ga lahko dosežemo le, če bomo skupaj vrteli svojo energijo in z njo spreminjali naš dom, naše mesto in našo družbo - prav to pozitivno energijo se čuti v projektu Očistimo Slovenijo in zaradi tega podpiramo to vseslovensko akcijo, saj njeni organizatorji želijo spremeniti svet, miselnost posameznika in družbe.

Ekipa zaposlenih zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kultura se bo skupaj s prostovoljci - ki sicer delujejo pod okriljem projekta "S prostovoljci na EPK" - v soboto pridružila drugim prostovoljcem v mariborski Mestni četrti Ivan Cankar in poskrbela za bolj čisto okolje.

Vabimo vas, da se projektu Očistimo Slovenijo pridružite tudi vi.