O-STA

SiOL TViN odslej tudi z aplikacijo za Applove naprave

Ljubljana 27. marca - Storitev SiOL TViN, ki jo je Telekom Slovenije uvedel pred dobrim mesecem dni, je odslej na voljo tudi kot namenska aplikacija za operacijski sistem iOS. Če spomnimo, SiOL TViN omogoča ogled televizijskih programov tudi prek spleta na osebnih, prenosnih in tabličnih računalnikih ter na pametnih telefonih. Storitev je bila odlično sprejeta, saj beleži že več kot 13.500 registriranih uporabnikov, ki so si skupaj ogledali že za 4.700 dni televizijskih programov. Največ uporabnikov do SiOL TViNa dostopa z osebnimi in prenosnimi računalniki.

Storitev tako podpirajo najbolj razširjeni operacijski sistemi, kot so Windows, OS X, Android in iOS, vključno z najnovejšimi verzijami. V dveh dneh si je aplikacijo za iOS preneslo več kot tisoč sedemsto uporabnikov, aplikacijo Android pa v mesecu dni več kot triindvajset tisoč uporabnikov.

Dostop do spletne televizije SiOL TViN je možen prek spletnega mesta www.siol.tv in mobilnih aplikacij Android od verzije 2.1 do vključno 4.0 oziroma iOS od verzije 3.2 naprej. Za sistema Android in iOS so razvite namenske aplikacije, ki jih je najti v Google Play ali APP Storu. Z njimi bo spremljanje priljubljenih programov še boljše.

Novost je tudi ta, da so v Telekomu Slovenije spremljanje nacionalnih programov SLO 1 in 2 omogočili vsem naročnikom storitev SiOLa, tudi če imajo naročen samo internet brez SiOL TV.