O-STA

Festival inovativnih tehnologij - FIT 2012

V soboto, 31. marca 2012, se bo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru odvijal Festival inovativnih tehnologij, ki ga Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organizira že 18 let. Vabimo vas, da se udeležite otvoritve tekmovanja, ki bo ob 9. uri v prostorih FERI, Smetanova ulica 17, Maribor.

Festival inovativnih tehnologij - FIT (prej Festival računalništva in informatike) je ena največjih promocijskih prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v Sloveniji mladim generacijam, s čimer v ZOTKS želimo na eni strani prispevati k zapolnjevanju pomanjkanja računalniških in tehniških strokovnjakov, na drugi strani pa čim večje število mladih spodbuditi in usposobiti za kakovostno in učinkovito predstavljanje svojega znanja in idej s pomočjo inovativnih tehnologij in orodij. V sklopu FIT potekajo številna državna tekmovanja s področja inovativnih tehnologij, zlasti računalništva in elektrotehnike ter uporabe različnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT) ter multimedije. S pomočjo različnih programskih jezikov in orodij vključujemo v tekmovanja mlade od vrtcev pa vse do konca srednje šole.

Na FIT bo potekalo devet različnih tekmovanj (tekmovanje v programiranju za osnovne in srednje šole, tekmovanje v znanju telekomunikacij, tekmovanje v znanju multimedije, tekmovanje spletnih mest, tekmovanje v oblikovanju oziroma pripravi sporočil in predstavitev, tekmovanje v digitalni fotografiji, tekmovanje iz robotike za osnovne šole, tekmovanje v poznavanju operacijskega sistema Unix), na katerih se bo pomerilo približno 280 osnovno- in srednješolcev iz vse Slovenije.

Program FIT:

8:00-8:45Prihod in registracija tekmovalcev v vseh disciplinah
9:00-9:30Otvoritev
9:30-12:30Tekmovanja
10:00-11:30Predavanje za mentorje ali pogovor ali predstavitev
12:00-14:00Kosilo
14:00Tekmovanje v poznavanju operacijskega sistema Unix

Za vse dodatne informacije o FIT se lahko obrnete na Mijo Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si).