O-STA

MARIBOR 2012: Danes poteka usposabljanje prostovoljcev

Ekipa prostovoljcev in prostovoljk Evropske prestolnice kulture šteje že 74 prostovoljk in prostovoljcev - danes poteka usposabljanje za delo z ljudmi s posebnimi potrebami

V mesecu marcu smo v okviru projekta "S prostovoljci na EPK" s pomočjo Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva in projekta City Volunteers usposobili dodatnih 39 prostovoljcev in prostovoljk, ki bodo, skupaj s prostovoljci prvega nabora, pomagali pri izvedbi dogodkov Evropske prestolnice kulture. Na usposabljanju so se prostovoljci spoznali s svojo vlogo, pravicami in dolžnosti, ki jih imajo, ter z načinom dela, za njih pa smo pripravili tudi predstavitve programskih sklopov.

Prav tako sta se znotraj entitete Priložnost za vse prepletla projekta "S prostovoljci na EPK" in "Kultura ni ovira" ter s pomočjo Slovenske filantropije in Društva študentov invalidov Slovenije izvedla usposabljanje za delo z ljudmi s posebnimi potrebami. To usposabljanje poteka prav danes. Prostovoljci se pogovarjajo o odnosu do drugačnosti, o prvem stiku med prostovoljcem in uporabnikom pomoči, o vzpostavljanju delovnega odnosa, o poziciji moči v prostovoljskem delu. Udeležili pa se bodo tudi izkustvene delavnice.

Nina Turčin, koordinatorica projekta "S prostovoljci na EPK" pravi: "V mesecu aprilu prostovoljce in prostovoljke čaka veliko raznolikega dela: pomoč pri postavljanju razstav in izvedbi dogodkov, spremljanje umetnikov, animacija, informiranje o razstavah itd., hkrati pa bodo o svojem delu lahko pisali tudi v prostovoljskem blogu, ki že živi na spletni strani Življenja na dotik." Spletno stran Življenja na dotik najdete tukaj.

Vsi, ki bi radi postali prostovoljci, se lahko prijavijo na spletni strani www.city-volunteers.si, prihodnja usposabljanja pa bodo predvidoma v začetku poletja.

###

Več informacij: Nina Turčin, koordinatorka projekta "S prostovoljci na EPK": nina.turcin@maribor2012.eu