O-STA

MARIBOR 2012: Sporočilo za medije - predstave Cabaret New Burlesque

Maribor, 2. aprila 2012

CABARET NEW BURLESQUE

Velika dvorana Narodnega doma, Maribor

MARIBOR 2012: "Oder med nebom in zemljo"

sobota, 7. 4. 2012, ob 21.00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN
petek, 6. 4. 2012, ob 21.00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN
četrtek, 5. 4. 2012, ob 21.00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN
sreda, 4. 4. 2012, ob 21.00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN

Nastopajo: Kitten on the Keys, Mimi Le Meaux, Evie Lovelle, Roky Roulette, Dirty Martini, Julie Atlas Muz, Ulysse Klotz


Ameriška senzacija tudi na mariborskem odru

Cabaret New Burlesque je fascinantna burleskna predstava, ki je osvojila publiko Združenih držav Amerike, Francije, Velike Britanije, Švedske, Nizozemske, Nemčije in Hrvaške.


Predstava Cabaret New Burlesque je nenavaden izdelek v duhu kabareta, music-halla, travestije spola, kiča in navlake, v Evropo uvožen iz ZDA. V predstavi pod umetniškim vodstvom Kitty Hartl alias Kitten on the Keys svoja telesa kažejo Mimi le Meux, Dirty Martni, Julie Atlas Muz, Evie Lovelle in edini moški Roky Roulette, sicer glavne zvezde lani v Cannesu nagrajenega filma Mathieua Amalrica Turneja (La Tournée).

Pozabite na Crazy Horse in porcelanaste punčke. Tu so prave, konkretne ženske in divja, seksi, razkošna, na trenutke tudi obscena zabava, začinjena z rokenrolom.

Tornado presežkov, ekstravagantni kostumi, nezaslišane pričeske, glamurozni make-up, rušenje tabujev in razbijanje stereotipov.

Naslednice Mae West, Betty Page in Calamity Jane gojijo 'streaptease glamour', 'bump & grind', ameriško različico trebušnega plesa, in predvsem 'tassel twirling' - umetnost ali kako z največjo hitrostjo in eleganco zavrtiš tiste bleščeče cofke, prilepljene na bradavice, ki so si jih bistro izmislili v časih, ko je bila golota na odru prepovedana.

Dekleta v najboljših letih in mladenič si privoščijo vse variante klasičnega striptiza. Predvsem gospe so zelo drzne, saj so nekatere bolj okrogle, pa tudi precej starejše, kot to običajno pričakujemo od deklet v takšnem programu. S humorjem in obilico kiča pri publiki vzbudijo prvinske reakcije, kot jih v klasičnem gledališču nismo vajeni.

Ponujajo svojo interpretacijo ženske identitete, se šalijo z idejo ženskega telesa kot objekta in si pošteno privoščijo seksistični vojerizem, hkrati pa so drzne kritičarke tradicionalnih vrednot in norm. Razpoloženje med predstavo postaja podobno kot v kakšnem salonu za masažo in publika se voljno preda damam, da počnejo, kar se jim pač zljubi.

"Dragi obiskovalci, ne sodite nas prestrogo!" ob koncu showa publiko nagovori Kitten on the Keys: "Smo samo skupina odštekancev, ki se rada slači, ker nam je to v neznanski užitek."

Ustvarjacem predstave je novembra lani celo v Parizu, v zibelki kabareja, ob konkurenci Moulin Rougea in Crazy Horsa, uspelo za nekaj tednov zapored napolniti dvorane do zadnjega kotička. Oktobra so razprodali Charing Cross Theatre v Londonu, pretekli vikend pa so gostovali tudi v Zagrebu, kjer si je predstavo ogledalo več kot tisoč ljudi.


http://www.cabaretsnewburlesque.com/
http://www.facebook.com/cabaretnewburlesque
http://www.maribor2012.eu/nc/dogodek/prikaz/152213/


# # #

Dodatne informacije:

Aljaž Mejal - M: 031 341 057 - aljaz.mejal@maribor2012.eu

Jagoda Đorđevič - M:041 708 485