O-STA

Svečani zaključek Dnevov FM

Portorož/Koper, 2. aprila 2012 - Prorektor Univerze na Primorskem izr. prof. dr. Rok Strašek in dekanja Fakultete za management izr. prof. dr. Anita Trnavčevič sta v soboto na pomladno obarvani 14. slavnostni podelitvi diplom in priznanj FM izročila diplome in priznanja ter čestitala diplomantom in prejemnikom priznanj. Po podelitvi je sledilo še zadnje dejanje letošnjih dnevov FM - akademski ples, ki ga je fakulteta pripravila skupaj z združenjem Alumni FM in študentskim svetom.

Majhno znanje dela ljudi ohole, veliko pa - zmerne. Zato prazno klasje napihnjeno dviga glavo, polno pa se skromno sklanja k zemlji. S to mislijo poeta Pabla Nerude se je zadnjo marčevsko soboto v portoroškem Grand hotelu Bernardin začela slavnostna, že 14. podelitev diplom in priznanj Fakultete za management Univerze na Primorskem.

V obdobju od 15. februarja do 31. decembra 2011 je študij končalo skupno 305 študentk in študentov. Med njimi je bilo tudi 53 magistrov znanosti in štirje doktorji znanosti. Podeljena so bila tudi številna priznanja najboljšim diplomantom, študentom in sodelavcem fakultete.

Dekanja izr. prof. dr. Anita Trnavčevič je diplomantom namenila spodbudne besede ob tako pomembnem trenutku v njihovem življenju in jim zaželela dobro popotnico za naprej. "Z današnjim osrednjim dogodkom končujete študentsko obdobje, v katerem so se spletla številna prijateljstva in prijetni spomini. Današnjega dne se nedvomno veselimo vsi, vi - diplomanti, vaši najdražji in mi - učitelji in mentorji."

"V današnjih, niti ne lahkih časih, je znanje naša največja naložba, saj se ne učimo le za šolo, temveč za življenje. Z željo, da znanje, ki ste ga diplomanti pridobili na naši univerzi in fakulteti, uspešno uporabite. Naj vam bo pri vaši nadaljnji poti dobra popotnica," pa je v nagovoru povedal prorektor izr. prof. dr. Rok Strašek.

Fakulteta za management vsako leto podeli priznanja najboljšim, najuspešnejšim in najbolj zaslužnim študentom, zaposlenim in zunanjim sodelavcem. Tako je bilo tudi tokrat.

Priznanje za uspehe na študijskem področju kot najuspešnejši študenti glede na povprečno oceno so prejeli: Marija Schwarzmann, Tanja Vasle, Polonca Siter, Manuela Maršič in Marko Ropret. Priznanje za uspehe na študijskem področju pa je prejela tudi študentka magistrskega študija Elvina Babajić Murtagić, ki je v preteklem letu izstopala tudi po svojih dejavnostih in dosežkih na fakulteti ter zunaj nje, med katerimi velja izpostaviti drugo mesto za diplomsko nalogo na razpisu za priznanje Kadrovski up 2011, objavo znanstvenih prispevkov, sodelovanje na okrogli mizi in soavtorstvo znanstvene monografije. Poleg študijskih obveznosti uspešno vodi tudi družinsko podjetje, kar še dodatno potrjuje dosežene nadpovprečne študijske rezultate.

Priznanje za uspehe na področju obštudijskih dejavnosti sta prejela Blaž Intihar in Rok Marguč. Blaž Intihar je s svojim znanjem in inovativnostjo zmagal na natečaju Banke Koper. S soavtorico sta na temo "Idealna banka" pripravila zmagovalni projekt, v katerem sta zagovarjala tezo mobilnega bančništva kot edinstveno udobno in avtonomno izkušnjo ter predstavila prednosti in možnosti uporabe storitev mobilnega bančništva. Njuna ideja je bila zmagovalna tudi na mednarodnem študentskem natečaju v Milanu. Rok Marguč pa je lani na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu v španski La Molini osvojil srebrno medaljo, kar je zanj najboljša uvrstitev v karieri. Uvrstil se je tudi na svetovno lestvico "TOP 5" v paralelnih disciplinah - deskanje na snegu. Slovenske barve je zastopal na olimpijskih igrah v kanadskem Vancouvru, hkrati pa se je lani uvrstil tudi v finale akcije Naj Celjan 2011.

Fakulteta za management vsako leto podeli priznanja diplomantom za najboljša diplomska dela in njihovim mentorjem. Priznanja so prejeli Urša Antloga pod mentorstvom doc. dr. Zlatke Meško Štok, Patricia Blatnik pod mentorstvom izr. prof. dr. Matjaža Novaka, Martin Štefanič pod mentorstvom doc. dr. Maje Meško, mag. Mitja Kozjan pod mentorstvom izr. prof. dr. Doris Gomezelj Omerzel in dr. Tanja Kosi pod mentorstvom prof. dr. Štefana Bojneca.

Priznanje za dosežke na izobraževalnem področju sta prejela pred. mag. Lina Kaldana in asist. Tine Nagy za izvedbo izobraževalnega projekta Inovacijska šola. Inovativna izvedba predmeta, ki je plod sodelovanja med partnerjema, je prerasla v izobraževalni projekt z imenom Inovacijska šola. Študenti so se učili oblikovalskega načina razmišljanja. Reševali so poslovne izzive podjetij. Oba prejemnika priznanja sta k izvedbi I.šole prispevala znanje in izkušnje, požrtvovalnost, skrb za študente in jasnost posredovanih nalog ter pričakovanj.

Priznanje učiteljem in sodelavcem za najbolje ocenjene v študentski anketi sta dobila viš. pred. mag. Suzana Sedmak in prof. dr. Cene Bavec. Priznanje za dosežke na raziskovalnem področju je šlo v roke asist. Suzane Laporšek, ki je, odkar je na FM zaposlena kot mlada raziskovalka, dosegla nadpovprečne in odlične raziskovalne rezultate, ki so izjemni tudi v mednarodnem merilu - od objave izvirnih znanstvenih člankov, prispevkov na mednarodnih znanstvenih konferencah, nagrad za najboljše prispevke, znanstvenih monografij do sodelovanja pri projektih za gospodarstvo ter ciljno-raziskovalnih in tržnih projektih.

Priznanje za prispevke k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete je prejela vodja službe za študijske zadeve Petra Kocjančič, ki se proaktivno odziva na vse nove zadolžitve ter tako pripomore h kakovostnejšemu in učinkovitejšemu uresničevanju študijske dejavnosti na fakulteti. Vedno je pripravljena na nove delovne izzive in naloge, ki jih opravi pravočasno, kakovostno in temeljito. Odlikuje jo prijazen odnos do sodelavcev in študentov.

Priznanje Fakultete za management zunanjim sodelavcem je prejelo podjetje Banka Koper, ki ga je prevzela Saša Karlovič Furlan. Koprska banka in fakulteta sta januarja lani podpisali pogodbo o sodelovanju, ki je pomenila utrditev povezanosti in hkrati zavezo za prehod od načelnega povezovanja h konkretnim projektom na področju izobraževalne, raziskovalne in svetovalne dejavnosti. V preteklem letu sta skupaj udejanjili številne projekte s študenti in za študente, sodelovali v razpravah na okroglih mizah, kot strateška partnerica se je banka pridružila projektu Mikrobiz, pripravila in izvedla je strokovni seminar in še in še. Skupne projekte načrtujeta FM in Banka Koper tudi v prihodnje, hkrati pa oblikujeta nove načine sodelovanja tudi na seminarskem področju.

Ob koncu pa sta bili podeljeni še priznanji za najboljši prispevek na tradicionalni, že 9. strokovni konferenci FREM - Festival raziskovanja ekonomije in managementa, ki je konec tedna potekala v Celju, Škofji Loki in Kopru. Priznanje je šlo v roke Petre Lazar in Eduarda Horvata Radetića. Letošnji FREM je bil usmerjen v inovativne, podjetniške in trajnostno naravnane odzive na gospodarsko krizo.

Slavnostno vzdušju so glasbeno obarvali Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem pod taktirko skladatelja in dirigenta Ambroža Čopija ter priznani violončelist Igor Švarc.

Sledil je še akademski ples, na katerem je glasbeno nit v večerno vzdušje vpletala skupina Gedore.

Vabljeni k ogledu dodatnih fotografij v fotogaleriji FM.

Foto: Alen Ježovnik

Sporočilo za javnost je dostopno tudi na http://www.fm-kp.si/si/novice/957.

Za dodatne informacije: Dejan Šraml | Odnosi z javnostmi | Univerza na Primorskem | Fakulteta za management | Cankarjeva 5 | 6000 Koper | 00386 (0)5 610 20 16 | dejan.sraml@fm-kp.si | www.fm-kp.si | www.facebook.com/fmkoper | www.twitter.com/upfmkoper