O-STA

Na Starem gradu Celje bo s tem koncem tedna ponovno zaživela Živa zgodovina

Obiskovalci bodo lahko uživali v animiranem prikazu grajskega življenja vse vikende do konca oktobra in to zgolj za ceno dnevne vstopnine

Celje, 3. april 2012, S tem koncem tedna bo na Starem gradu Celje ponovno zaživela Živa zgodovina. Obiskovalci bodo lahko uživali v animiranem prikazu grajskega življenja vse vikende do konca oktobra in to zgolj za ceno 2 EUR dnevne vstopnine. Animacije se bodo pričele ob 11.00 uri in bodo trajale vse do konca obratovalnega časa TIC Stari grad Celje. V primeru obiska najavljenih skupin se bo pričetek animacij prilagodil željam skupin. Odlični odzivi obiskovalcev so seveda pokazatelj, da je projekt, ki ga izvaja Zavod Celeia Celje vsekakor projekt, s katerim je potrebno nadaljevati. V letošnjem letu bo obiskovalce, ki bodo povabljeni tudi k aktivnemu sooblikovanju animacij, pričakala še pestrejša ponudba animiranih vsebin, ki se bodo odvijale znotraj grajskega obzidja. Animacije se bodo izvajale vsak vikend od 7. 4. do 31. 10. 2012, razen ob posebnih dogodkih in prireditvah. V primeru slabega vremena se animacije ne bodo izvajale. Več informacij: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail: tic@celje.si ter TIC Stari grad Celje, tel.: 03 544 36 90, www.celeia.info.

Stari grad Celje je največji slovenski grad, ki obiskovalcem ponuja možnost, da z obiskom postanejo del "žive" zgodovine in na popotovanju po časovni osi spoznajo marsikatero skrivnost, povezano z življenjem mogočne rodbine Celjskih.

Naša animacijska ekipa vsako soboto in nedeljo (razen ob posebnih dogodkih in prireditvah) obiskovalcem gradu predstavlja grajski način življenja. V avtentičnem okolju enega najmogočnejših slovenskih gradov se bodo obiskovalci lahko mečevali z vitezi, streljali z lokom, se spogledovali z grajskimi princesami, kramljali z grajskimi prebivalci, ustvarjali v delavnicah, si ogledali viteški tabor, orožarno, pokukali v lonec grajskih dobrot, pripravljenih na odprtem ognjišču ...

V priponi prilagamo tudi fotomaterial

Fotografija je iz arhiva Zavoda Celeia Celje

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 0o51 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.