O-STA

Ponudniki destinacije Dežela Celjska se od danes do sobote predstavljajo na AITF sejmu v Bakuju (Azerbaijan)

Na obisku v Deželi Celjski trenutno 13 strokovnih sodelavcev za medicinski welness iz Rusije

Celje, 11. april 2012, Od danes, 11. aprila pa vse do sobote, 14. aprila 2012, se na 11. sejmu AITF v Bakuju (Azerbaijan) predstavljajo tudi ponudniki, ki delujejo v okviru Regionalne destinacijske organizacije Dežela Celjska. Na sejmu, ki predstavlja vodilni mednarodni dogodek v Kaspijski regiji in na katerem se predstavlja več kot 200 razstavljavcev iz celega sveta in ki v letošnjem letu daje osrednji poudarek zdravju in wellnessu, se bodo predstavila zdravilišča, ki so vključena v destinacijo Dežela Celjska. Nastop je del promocijskih aktivnosti, ki se jih v letu 2012 izvaja v okviru projekta Dežela Celjska in ki ga v celoti vodi in koordinira Zavod Celeia Celje. V času od nedelje, 8. do sobote 14. aprila 2012 pa se v destinaciji Dežela Celjska odvija tudi študijska tura za ruske strokovne sodelavce, ki delujejo na področju medicinskega wellnessa.

Udeležba na sejmu 11. AITF, Baku, Azerbaijan, 11. 4. do 14. 4. 2012

Destinacija DEŽELA CELJSKA zaokrožuje skupno turistično ponudbo 21. občin savinjske regije (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje). V letošnjem letu se je destinacija v mesecu januarju že predstavila na sejmu ALPE ADRIA: TIP 2012, danes pa se začenja predstavitev ponudnikov Dežela Celjska v Bakuju. Projektna skupina Dežele Celjske v kateri sodelujejo predvsem vodje marketinga iz posameznih zdravilišč, se je odločila za usmeritev promocije in prodaje na nov trg - Azerbaijan. Določeni ponudniki vključeni v destinacijo Dežela Celjska imajo namreč z omenjenim trgom že pozitivne izkušnje in tako je predstavitveni nastop v Bakuju nastal z željo, da se zainteresirani javnosti predstavi ponudba Dežele Celjske, z velikim poudarkom na predstavitvi zdraviliških programov. AITF sejem, letos že 11. po vrsti, je vodilni mednarodni dogodek v Kaspijski regiji na katerem se bo predstavilo več kot 200 razstavljavcev iz celotnega sveta. Pod sloganom " Whole World. One exhibiton" se bo predstavilo več kot 60 destinacij, 15 nacionalnih organizacij in več kot 30 držav. Poseben poudarek letošnjega sejma sta zdravje in wellness, saj Azerbajdžanci posvečajo tej turistični panogi največ pozornosti. Na skupnem razstavnem prostoru destinacije Dežela Celjska se bodo predstavili:Terme Dobrna, Rimske terme, Terme Zreče, Grand hotel Sava, Thermana Laško in Terme Olimia. Dežela Celjska bo imela tudi t.i. Info stojnico, na kateri bo podrobneje predstavljena celovita ponudba turistične destinacije Dežela Celjska.

V Deželi Celjski pravkar poteka 7-dnevna študijska tura za goste iz Rusije

Del promocijskih aktivnosti v letu 2012, ki se odvijajo v okviru projekta Dežela Celjska, je tudi sedem dnevna študijska tura za rusko podjetje Sloway. Od nedelje 8. do sobote 14. aprila 2012 je na obisku v Sloveniji, natančneje v Deželi Celjski, 13 strokovnih sodelavcev za medicinski wellness iz Rusije. Obisk je nastal z željo, da se gostom iz Rusije podrobneje predstavi predvsem zdraviliški turizem v termah, ki delujejo v okviru Dežele Celjske, istočasno pa se jim omogoči vpogled tudi v ostalo ponudbo destinacije Dežela Celjska. Primarna želja ruskih gostov je seveda povezana predvsem s spoznavanjem obstoječe ponudbe medicinskega wellnessa v termah vključenih v destinacijo Dežela Celjska. Gostje tako vsak dan bivajo v drugem termalnem kompleksu in se tako dnevno seznanjajo z raznoliko zdraviliško ponudbo. Za njihovo nastanitev bodo v času študijske ture poskrbeli: Thermana Laško, Rimske terme, Terme Dobrna, Terme Zreče, Terme Olimia in Grand hotel Sava Rogaška. Vsa navedena zdravilišča so tudi partnerji in sofinancerji projekta RDO Dežela Celjska. Poleg strokovnega programa in predstavitve dela v termah, bodo udeleženci ture spoznali tudi ostalo ponudbo Dežele Celjske. Dnevni program študijske ture tako vključuje obisk domačije slovenskega pesnika Antona Aškerca v Rimskih toplicah, obisk Starega gradu Celje in mesta Celje, ogled Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije v Žalcu, ogled Muzeja motociklov na Vranskem, obisk Žičke kartuzije in Rekreacijskega središča Rogla, obisk Ipavčeve hiše v Šentjurju, ogled Olimja in Muzeja na prostem Rogatec. Vodene oglede spremljajo tudi skrbno pripravljena kulinarična doživetja, s katerimi bodo gostje dobili vpogled v zares bogato zakladnico gastronomske ponudbe, ki je na voljo v okviru Dežele Celjske. Tako bodo udeleženci ture degustirali sire, ki nastajajo v lastni, družinski sirarni na Turistični kmetiji Podpečan v Galiciji, preizkusili različne okuse in učinke zeliščnih izdelkov v Žički kartuziji in šampanjec kleti Otokar. Izjemno degustacijsko doživetje bodo gostom pripravili v restavraciji Zlati grič v Slovenskih Konjicah, kjer bodo izbrana jedila pospremili z vrhunskimi vini lastne polnitve, gostje bodo podrobno spoznali divjačinske dobrote domačije Jelenov greben iz Olimja in se seznanili z odlično ohranjenim primerom "črne kuhinje", ki še vedno deluje v Dvorcu Strmol.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji Udeleženci (SLOWAY) študijske ture DEŽELA CELJSKA v centru mesta Celje ob spomeniku Alme Karlin (fotoarhiv Zavoda Celeia Celje)

Več informacij: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, e-pošta:ursa.dorn@celje.si, tel.: 00386 41 608655