O-STA

Vabilo na tiskovno konferenco in večerni sprejem

Spoštovani,

Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture s petimi partnerskimi mesti Mursko Soboto, Novim mestom, Ptujem, Slovenj Gradcem in Velenjem že štiri mesece polni dogajanje v krajih z bogatim programom in aktivnostmi za vse okuse. Ob prehodu v pomlad smo se odločili pestro dogajanje predstaviti tudi v slovenskem glavnem mestu.

Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture je projekt, ki združuje pomen optimizma in vrhunske umetnosti. Osnovna cilja projekta sta promovirati bogastvo evropskih kultur in z zavestjo o pomenu kulturne raznolikosti graditi medsebojno razumevanje in skupno evropsko identiteto pa tudi krepiti sodelovanje med našimi lokalnimi in mednarodnimi partnerji. Poleg tega želimo zagotoviti prepoznavnost mest v evropskem merilu in preobrazbo mentalitete ter vzpostaviti platformo za dolgoročno sporočanje kulturnih vsebin v Mariboru in petih partnerskih mestih.

Vabimo vas, da pisano ponudbo samostojnih programskih vsebin in raznolikost spremljevalnih dogodkov spoznate na tiskovni konferenci, ki bo 25. aprila 2012 ob 12. uri na Ljubljanskem gradu.

Tokratna predstavitev bo posebna tudi zato, ker se bodo dr. Suzani Žilič Fišer, generalni direktorici zavoda MARIBOR 2012, in Mitji Čandru, programskemu direktorju zavoda MARIBOR 2012, pridružili še Tomaž Kancler, podžupan Mestne občine Maribor, Laurent Alberti, odpravnik poslov na Francoskem veleposlaništvu, Jean-Jacques Victor, svetovalec za sodelovanje v kulturi in umetnosti ter direktor Francoskega inštituta Charles Nodier, Mathias Rambaud, vodja kulturnih in umetniških prireditev, ter predstavniki vseh partnerskih mest. Poleg programa zavoda bodo govorci predstavili delovanje Kulturnih ambasad, po tiskovni konferenci pa bodo na voljo za posamezne izjave.

Veselimo se vaše udeležbe in vas vljudno vabimo, da se nam pridružite tudi med celodnevnim dogajanjem po ljubljanskih ulicah in na večernem sprejemu, ki bo ob 18. uri v Stanovski dvorani Gradu.

Za več informacij pošljite vprašanje Boštjanu Klunu (bostjan.klun@maribor2012.eu) ali ga pokličite na mobilno številko 040 296 000.

Z lepimi pozdravi,

dr. Suzana Žilič Fišer

generalna direktorica