O-STA

Festival slovenskih jedi na Tržnici BTC

V soboto bo na Tržnici BTC potekal Festival slovenskih jedi

V soboto, 21. aprila, bo na Tržnici BTC v BTC City Ljubljana med 9. in 14. uro potekal Festival slovenskih jedi, v okviru katerega bodo obiskovalcem predstavili tradicionalne slovenske jedi različnih slovenskih pokrajin.

Letošnji Festival slovenskih jedi bo pravo kulinarično popotovanje po slovenskih pokrajinah, saj bodo svoje specialitete predstavila kulinarična društva iz vse Slovenije. Tako se bo Prekmurje med drugim predstavilo z gibanico, Gorenjci bodo obiskovalce prav gotovo premamili s kranjskimi klobasami, praženim krompirjem, kislim mlekom in domačo skuto, Notranjci z ovčjim sirom, potico in domačo skuto, predstavniki Krasa in okolice Tolmina bodo poskrbeli za izvrstne idrijske žlikrofe, Belokranjci pa za pravo belokranjsko pogačo. Ob tem bo potekala tudi degustacija vin iz različnih slovenskih vinorodnih pokrajin.

Za popestritev družabnega dogajanja bo poskrbelo Kulturno-umetniško društvo Sela pri Šumberku, ki bo obiskovalce zabavalo s petjem slovenskih narodnih pesmi in igranjem na harmoniko, potekale pa bodo tudi karaoke in otroške delavnice, na katerih bodo najmlajši izdelovali košarice.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si