O-STA

MARIBOR 2012: Slovenski dnevi knjige v Novem mestu

Spoštovani,

dovolite, da vas znova povabimo na tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 25. aprila 2012, na Ljubljanskem gradu. Hkrati vas želimo opozoriti na spremenjeno uro začetka predstavitve zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture, začetek smo iz 12. prestavili na 13. uro.

Govorniki bodo:

· dr. Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica zavoda Maribor 2012;

· Mitja Čander, programski direktor zavoda Maribor 2012;

· Tomaž Kancler, podžupan Mestne občine Maribor;

· Laurent Alberti, odpravnik poslov na Francoskem veleposlaništvu;

· Jean-Jacques Victor, svetovalec za sodelovanje v kulturi in umetnosti ter direktor Francoskega inštituta Charles Nodier ter;

· Mathias Rambaud, vodja kulturnih in umetniških prireditev.

Projekt Evropska prestolnica kulture je Maribor in partnerska mesta zaznamoval s pisano vsebino ter ustvarjenimi sinergijami, ki so v mnogočem prerasle lokalne okvire. Predno zakorakamo v poletje, pa bi vam radi predstavili prihajajoče programske vrhunce, številne gostujoče svetovno odmevne umetnike in performerje ter neslutene možnosti izbire dogodka po meri obiskovalca, saj programski list (le v maju) ponuja več kot 400 prireditev.

Poleg programa Zavoda bodo govorci predstavili delovanje Kulturnih ambasad, po tiskovni konferenci pa bodo na voljo za posamezne izjave tudi župani vseh partnerskih mest.

Veselimo se vaše udeležbe, obenem pa vas vabimo, da se nam pridružite tudi med celodnevnim dogajanjem po ljubljanskih ulicah in na večernem sprejemu, ki bo od 18. ure v Stanovski dvorani Gradu zaznamoval Tadej Toš.

Za več informacij se obrnite na Boštjana Kluna; in sicer na bostjan.klun@maribor2012.eu ali 040 296 000.

Z lepimi pozdravi,dr. Suzana Žilič Fišergeneralna direktorica