O-STA

Multi Furgula v vlogah krojača, DJ-a, kuharja in mojstra kramarije

Subkulturni azil Maribor v okviru Evropske prestolnice kulture prireja enkratni dogodek Multifurgula, ki se bo odvil v soboto, 28. aprila 2012, od 8. ure naprej v centru Maribora, na zgornjem delu Slovenske ulice, pred številko 28.

Igor Irgolič ali "Furgula" je znan Mariborčan, ki je zaslovel kot izdelovalec "alternativnih" hlač, v katere je bilo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja oblečenih polovica Mariborčanov, že dolga leta pa ima tudi svojo ropotarnico. Na uličnem sejmu, ki je poimenovan po njem, se bo Furgula predstavil v vlogah krojača, DJ-ja, kuharja in mojstra kramarije.

Multi Furgula je ulični sejem, na katerem želimo ponuditi unikatne modne izdelke in nakit, rabljena oblačila, knjige, stripe, vinilne plošče in staro glasbeno opremo, ter zabavati mimoidoče z dogodki, modno fotoseanso in živo glasbo. Želimo oživiti mariborske ulice s pisanim uličnim dogajanjem, namenjenim predvsem ustvarjanju družabnosti na ulicah.

Dogodek, ki predstavlja tako imenovano živo kulturno dediščino, in sicer tam, kjer biva - na ulici, bo potekal ves dan v intimnem glasbenem vzdušju z nastopi različnih glasbenih izvajalcev v dopoldanskem času. Med drugim se bosta predstavila kantavtor Matej Krajnc in instrumentalna rock skupina Uroš Planinc group. Dogodek bo spremljal tudi lokalni Radio City.

Več informacij, Petra Bauman, 031462977, petra.bauman@maribor2012.eu