O-STA

Prvi Bazar semen in sadik v Mariboru

V mesecu maju bo pomladno prebujen Urbani vrt poživil prvi Bazar semen in sadik. Na stojnicah se bodo predstavili Varuhi Semen - Društvo za ohranjanje biotske pestrosti kulturnih rastlin, Društvo Urbani eko vrt, Zeleni krog, Zadruga Dobrina - Zadruga za razvoj trajnostne lokalne preskrbe, Mariborska kolesarska mreža s projektom Teleport in nekateri lokalni pridelovalci ekoloških semen in sadik.

Stojnica Društva Varuhi semen bo razveselila vsakogar, ki ga zanima vrtičkarstvo, semenarjenje in bogastvo starih sort vrtnin in žit. Ta dan bo delovala tudi kot točka izmenjave semen in sadik različnih rastlinskih vrst in sort. Tako boste na stojnici lahko pakete semen in sadik zamenjali s tistimi, ki jih boste prinesli sami. Želja je, da s seboj prinesete semena in sadike starih slovenskih sort iz domače pridelave. Tudi tisti, ki lastnih semen nimate, ne boste ostali razočarani. Semena in sadike bomo brezplačno delili med obiskovalce vse dokler ne poidejo zaloge.

Zadruga Dobrina bo na svoji stojnici predstavila pestro ponudbo kmečkih dobrot iz Slovenskih goric. Z njihovo pokušnjo vas bodo nedvomno tako navdušili, da boste želeli izvedeti več o zabojčkih, kmečkem cateringu in ostali pestri ponudbi hrane in storitev, ki jo pripravljajo za vas.

Vse ljubitelje okolju prijazne mobilnosti in koles bo zagotovo navdušila Mobilna kolesarska delavnica, na kateri bodo sodelavci Mariborske kolesarske mreže poskrbeli, da bodo vaša kolesa spet brezhibno delovala. Pri tem se boste lahko naučili tudi marsikatere nove spretnosti, ki vam bo olajšala vzdrževanje koles tudi doma, zato ne pozabite na svoja kolesa.

Na stojnicah pa se vam bodo prav tako predstavili različni ekološki in lokalni pridelovalci sadik zelenjave in zelišč. Po znižanih cenah vam bodo tako na voljo sadike paradižnika, paprike, feferona, solate, brokolija, ohrovta, buč in še marsikatere vrtnine, ki predstavlja nepogrešljiv del vsakega vrta.

Za naše najmlajše bo poskrbljeno v Otroškem kotičku, kjer se bodo otroci lahko zabavali ob branju ali likovnem ustvarjanju.

Na dan Bazarja bo glavno parkirišče skupnostnega vrta zaprto. Zaradi tega prosimo vse obiskovalce, da koristijo javni prevoz in kolesa ali pa svoje jeklene konjičke parkirajo v garaži nakupovalnega središča Qulandia. Zaradi večjega števila obiskovalcev bi prav tako prosili, če lahko na ta dan ostanejo hišni ljubljenčki doma.

Srčno vabljeni k skupnemu preživljanju spomladanske sobote na prostem!

V primeru deževnega vremena se dogodek prestavi na nedeljo (6. 5. 2012).

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate:

E- pošta: varuhi.semen@gmail.com

Tel.: 040 304 211

Facebook: Varuhi Semen