O-STA

Mednarodna poletna šola z naslovom Moderni pristopi v raziskavah in zdravljenju raka, Piran, 25.-31. avgust

Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, Nacionalni inštitut za biologijo in Tehnološko-metalurska fakulteta Univerze v Beogradu so leta 2007 pričele z organizacijo serije mednarodnih poletnih šol, poznanih pod kratico ISS (International Summer School), vsako leto na drugačno tematiko s področja biomedicinskega inženirstva in matičnih celic, z namenom promocije tovrstne izobrazbe in raziskav na območju bivše Jugoslavije. Šole so mednarodne in interdisciplinarne in so namenjene doktorskim študentom bioznanosti, biomedicine, inženirstva in sorodnih ved.

Letošnja sola, že šesta po vrsti, bo potekala od 25. do 31. avgusta na Morski biološki postaji v Piranu, v organizaciji Društva za celično in tkivno inženirstvo Slovenije, Nacionalnega inštituta za biologijo in podjetja BioSistemika d.o.o. Glavni fokus letošnje šole so raziskave in zdravljenje raka, s poudarkom na novostih na tem področju. Organizatorji skušajo poudariti pomembnost povezovanja bazične znanosti s kliniko, med drugim tudi v smislu prenosa novega znanja v prakso. Da se ne izgubi rdeča nit serije poletnih šol, bo del šole namenjen tudi tumorskim matičnim celicam.

Na šoli udeleženci vsako leto dobijo priložnost poslušati odlične predavatelje iz celega sveta, dobijo odličen vpogled v obravnavano področje in sodelujejo v mednarodnih in interdisciplinarnih timih.

Za prijavo in več informacij vas vabimo, da obiščete spletno stran Šole: www.iss-piran.com